Razer Phone – Predstavljen prvi telefon za gejmere

razer phone

Razer je predstavio novi Razer Phone, prvi telefon za gejmere.  Razer se može pohvaliti prvim 120Hz ultramotion ekranom, koji ima izuzetno kvalitetnu grafiku i veliku brzinu prikazivanja. Tako da vam ovaj mali telefonski ekran igrice prikazuje potpuno realistično.

razer phone

Oštar ekran i bioskopski zvuk

Razer Phone napravljen je da igranje igrica na telefonu dovede na mnogo viši nivo. Ekran omogućava jedinstveno iskustvo, kojem neće moći da odoli nijedan gejmer. A osim ekrana, ono što je novina kod Razer telefona je i zvuk. Razer je već poznat po dobrom zvuku, prilagođen potrebama gejmera, pa je tako i ovaj telefon obogaćen sjajnim zvučnicima koji dopunjuju fantastičnu sliku i omogućavaju neponovljivo iskustvo.

Sa Qualdom Snapdragon 835 mobilnom platformom, Razer Phone ima RAM memoriju od čak 8GB. Njegov dizajn sa termalnim regulatorom, reguliše korišćenje baterije i njeno zagrevanje, što ovaj telefon čini veoma ekonomičnim i omogućava pametno korišćenje  energije. Telefon ima instaliran Android Nougat, ali će se ovog proleća pojaviti i modeli sa Android Oreo operativnim sistemom, a ima ugrađen i Nova Launcher Prime sa Google Assistent podrškom. Odličan je i za selfi portrete sa dualnim zadnjim kamerama od 12MB.

razer

Razer Phone je telefon malo većih dimenzija, s obzirom na to da su mu ciljna grupa gejmeri. Veličina Quad HD IGZO LCD ekrana je 5,72 inča, a zvučnici su obogaćeni Dolby Atmos tehnologijom sa dualnim pojačalom. Telefon ima THX sertifikovan USB-C adapter sa 24-orobitnim digitalnim audio konverterom za korišćenje sa slušalicama. Bateriju telefona je kapacitata od 4000mAh i traje tokom celog dana. Punjač koji dolazi sa telefonom je Qulcomm Quick Charge 4+ za brzo punjenje, tako da se gejmeri mogu brzo vratiti u akciju.

Gejming i još nešto više

Kako kažu predstavnici kompanije, Razer sarađuje sa mnogim gejmerskim kompanijama, da bi napravili sadržaj koji je tražen među gejmerima. Razer Phone napravljen je posebno za iskusne gejmere koji žele telefon sa dobrom grafikom i dobrim ekranom, bateriju većeg kapacitata i aktivnim hlađenjem koje omogućava korišćenje telefona tokom dužeg perioda. Ovo je dobar pokušaj optimizacije i prilagođavanja pametnih telefona gejmerima. Zapravo, kako kažu u kompaniji, oni su samo unapredili pametan telefon tako što su mu nadogradili audio i ugradili bolji ekran.

Pogledajte kratku video prezentaciju prvog gejmerskog telefona:

Predstavnici kompanije smatraju da će ovaj telefon privući i obične korisnike, s tim što će ipak biti zanimljiviji gejmerima. Razer Phone lansiran je na tržište po ceni od oko 700 dolara, a na našem tržištu ga još nije moguće kupiti. Pratite naš sajt i budite u toku sa time kada će prvi gejmerski telefon biti dostupan i u Srbiji.