Prednosti koje vam pružaju handsfree uređaji za telefoniranje u toku vožnje

parrot handsfree

Iako su prvi handsfree uređaji za telefoniranje u toku vožnje razvijeni još početkom devedesetih, svoju prvu primenu stekli su tek početkom novog milenijuma, a pravu masovnu upotrebu tek deset godina kasnije. Zašto su danas handsfree uređaji za telefoniranje u toku vožnje popularniji nego ikad i zašto ih je poželjno imati, pročitajte u tekstu koji sledi.

Prednosti koje handsfree uređaji za telefoniranje u toku vožnje nude su mnogostruke, a ovo su neki od razloga zašto ih treba kupiti:

handsfree uređaji za telefoniranje u toku vožnje

Veća bezbednost u toku vožnje

Prema istraživanjima koje vrši naša policija, uzrok svake šeste saobraćajne nesreće je upravo korišćenje mobilnih telefona u toku vožnje. Moblni telefoni uzrok su i od 15 do 20% saobraćajnih nezgoda, tako da je njihova upotreba zabranjena, dok su handsfree uređaji za telefoniranje u toku vožnje dozvoljeni. Zapravo, samo telefoniranje dok vozite jeste opasno, ali je svakako bolje da koristite handsfree uređaj za telefoniranje u toku vožnje i smanjite mogućnost da budete izazivač saobraćajne nezgode za čak 20%.

Mnogi će se zapitati zašto je onda dozvoljeno telefoniranje u toku vožnje, ali razmislite samo da li ste vi nekada razgovarali telefonom dok ste vozili. Sigurno ste nekada u toku vožnje morali da odgovorite na neki važan poziv. Vreme je takvo da policija nikakvim merama ne može da spreči ljude da telefoniraju, pa kada ljudi već moraju to da rade, onda je bolje dozvoliti upotrebu handsfree uređaja i bar koliko-toliko smanjiti mogućnost da se dogodi saobraćajna nezgoda ili smrtni ishod.

Handsfree uređaji za telefoniranje u toku vožnje posebno su preporučljivi za sve ljude kojima je vožnja posao, jer su profesionalni vozači najčešći korisnici mobilnih telefona u toku vožnje. Zato handsfree uređaji za telefoniranje u toku vožnje moraju biti sastavni deo svakog poslovnog vozila, jer vozačima omogućavaju da se više skoncentrišu na vožnju tako što ne moraju da sklanjaju ruke sa volana, kao ni pogled s puta.

Veća sloboda u toku vožnje

Handsfree uređaji za telefoniranje u toku vožnje vam pružaju i potpunu slobodu jer uopšte ne morate da koristite ruke da biste telefonirali, pošto je sve moguće uraditi glasovnom komandom. Osim ruku, ni oči ne moraju da budu upregnute u telefon. S obzirom na to da se handsfree uređaji oslanjaju na govorne komande, uopšte ne morate da pogledate u uređaj, a možete pozvati koga god želite.

Štedi vreme i čuva vaše nerve

Sigurno vam se do sada sto puta desilo da baš u toku vožnje slučajno pokrenete neku aplikaciju, a hitno morate da obavite poziv, pa se onda dodatno iznervirate i potrošite dosta vremena da biste se nekako snašli i uradili ono što želite. E sada to više nije problem, sa handsfree uređajima je to praktično nemoguće. Ako znate šta tačno želite da uradite, potrebno je da samo zadate glasovnu komandu.

Jasniji zvuk

Sigurno vam se sto puta u toku vožnje desilo da ne čujete lepo šta vam sagovornik kaže zbog prevelike buke u saobraćaju. Ili vam je jednostavno nezgodno da držite telefon u položaju koji vam odgovara, pa zato propustite važne činjenice. Zvuk handsfree poziva može da se podešava i pojačava u skladu sa uslovima na putu i to samo jednostavnom glasovnom komandom.

handsfree

Udobnost

Zamislite samo vožnju dok držite telefon na svom uhu i pričate pola sata, zamislite taj položaj od kojeg bole vrat, glava, ramena… E pa takve muke su prošlost, jer sa handsfree uređajem za telefoniranjem vi ne morate da mrdnete da biste se javili, pa tako možete zauzeti najudobniji mogući položaj.

Bez propuštenih poziva

Koliko puta ste do sada samo odbili poziv zato što niste mogli da se javite u toku vožnje. Koliko ste bitnih stvari propustili zbog toga? Sigurno mnogo puta. To je još jedan razlog da kupite ovaj uređaj jer sa njim nema propuštenih poziva. Javljate se na pozive veoma jednostavnom komandom, bez obzira na sve uslove na putu.

Bez kazni

I na kraju, ne zaboravite da su handsfee uređaji dozvoljeni zakonom, dok su za upotrebu mobilnih telefona propisane drakonske kazne. Ako koristite mobilne telefone tokom vožnje, onda je i više nego jasno da je ovo uređaj koji morate imati. Jer koliko god para uložili u njegovu kupovinu, kazne koje možete dobiti zbog telefoniranja dok vozite sigurno nisu isplativije.

Handsfree uređaji za telefoniranje u toku vožnje dostupni su na našem sajtu. Pogledajte našu ponudu i odlučite se za uređaj koji najviše odgovara vašim potrebama.