Povezivanje HikVision snimača na internet

HikVision povezivanje na internet

Planirate video nadzor sa HikVision snimačem i želite mogućnost da gledate kamere putem mobilnog telefona? Nema problema, u ovom tekstu naučićemo vas kako da podesite vaš HikVision DVR snimač za nadzor putem mobilnih telefona i interneta.

Pre nego što pređemo na softversko podešavanje HikVision snimača za pregled preko interneta, potrebno je da prvo fizički povežemo snimač sa određenim uređajima. Za povezivanje snimača na internet su nam potrebne i sledeće veze – mrežni kabal povezan sa ruterom za pristup internetu, HDMI ili VGA kabal za povezivanje na televizor ili monitor zbog podešavanja i USB miš za jednostavniju kontrolu menija tokom podešavanja.

USB miš je potreban samo tokom podešavanja snimača i uz pojedine modele snimača dolazi u paketu, ali ukoliko to nije slučaj sa vašim modelom možete iskoristiti miš od računara za tih par minuta, nema potrebe da kupujete novi.

Kada je sve fizički povezano, prelazimo na softverski deo. HikVision snimači se mogu povezati na internet na više načina, a mi ćemo vam ovde predstaviti takozvanu Hik-Connect metodu koja je najlakša i vrlo brza.

Postupak podešavanja je sledeći:

 1. Preuzmite besplatnu Hik-Connect aplikaciju za vaš pametni uređaj sa App Store (iPad/iPhone) ili Google Play (Android) prodavnice.
 2. Kada instalirate aplikaciju i pokrenete je, potrebno je da odaberete region u kom se uređaj nalazi. Jednom kada odaberete zemlju i napravite nalog, izmena neće biti moguća. Zato vas molimo da budete pažljivi prilikom odabira.
 3. U prozoru koji se otvori potrebno je da se prijavite sa vašim HikVision nalogom. Ukoliko je ovo vaš prvi snimač i nemate nalog kliknite na registracija, unesite vašu email adresu i kliknite Next, a zatim u sledeće polje u aplikaciji unesite sigurnosni kod koji će vam ubrzo stići na email adresu. Registraciju je takođe moguće izvršiti unošenjem broja mobilnog telefona. Na broj koji ste uneli će stići verifikacioni kod koji je zatim potrebno uneti u polje predviđeno za to.
 4. Nakon što ste uneli kod potrebno je da unesete željeno korisničko ime i šifru za nalog, a zatim se sa ovim nalogom prijavite u aplikaciji. Obzirom da je vaš novi nalog trenutno prazan, potrebno je da dodate snimač na isti. Ovo se može uraditi na više načina, a najjednostavniji je skeniranje QR koda kamerom telefona.
 5. Otvorite podešavanja na vašem snimaču, a zatim u meniju idite na Network, pa karticu Access Platform. Pri dnu menija videćete QR kod, na telefonu kliknite na ikonicu + u gornjem desnom uglu aplikacije i uperite kameru ka QR kodu. Nakon toga na ekranu telefona pojaviće se lista sa vašim snimačem, kliknite na + pored naziva snimača i unesite verifikacioni kod koji se nalazi u meniju snimača iznad QR koda.
 6. Ukoliko ste sve prethodne korake uradili kako treba vaš snimač je sada povezan sa mobilnim telefonom i spreman za nadzor sa bilo koje lokacije.

Klikom na opciju Live View u aplikaciji možete pogledati trenutni prikaz sa bilo koje kamere povezane na snimač, a Remote Playback vam omogućava da pregledate starije snimke sa snimača. Ove dve opcije su vam dostupne sa bilo koje lokacije gde mobilni ima pristup internetu.

Nadzor putem tablet računara

Ukoliko iz nekog razloga ne želite da koristite QR kod, umesto skeniranja koda možete takođe u aplikaciju uneti i serijski broj vašeg HikVision snimača, dok su svi ostali koraci isti.

Aktuelne HikVision snimače možete pogledati klikom ovde, a ukoliko imate nekiih pitanja slobodno nam se javite ili nam ostavite komentar ispod.

6 KOMENTARA

 1. Postovani, uredjaj je vec prijavljen online, i nadzor se vrsi sa jednog telefona. Da li je moguce koristiti drugi nalog na drugom tel, za isti dvr uredjaj? Posto me aplikacija upozorava da je uredjaj vec online prijavljen na drugom nalogu. Postoji li neko resenje ili mora isti nalog Cloud P2P da se koristi? Hvala

 2. Postovani,
  Da li moze da se prati video nadzor sa mobilnog telefona i sa jos jednog racunara.
  Prvo sam pratio preko racunara, kada sam namestio da pratim preko Mobilnog telefona kamere na racunaru od tada nece da rade pise mi ( Camera is disable or not connected ). da li mi mozete pomoci?

  • Mogu bez problema da se prate sa više lokacija. U narednih desetak dana napravićemo tutorijale za HikVision na našem YouTube nalogu, tako da će biti sve to objašnjeno detaljno.

 3. Kupio sam polovni hikvision dvr koji je vec bio dodat na predhodni uredjaj. Kako raspariti predhodni uredjaj i dodati novi i kako dodati vise uredjaja, posto sam pokusao raspariti preko aplikacije hik conekt ali pise da je netacna ip adresa. Neznam kako da resim ovaj problem ili kome da se obratim. Hvala unapred…

POSTAVI ODGOVOR

Molim te, unesi komentar.
Molim te unesi svoje ime ovde