Najbolje aplikacije za slušanje muzike

Muzika je sastavni deo našeg života i zauzima veoma važnu ulogu, pa joj zato mnogi od nas posvećuju dosta pažnje. Neretko ljudi baziraju svoj stil života na muzici koju slušaju. Mnogima je uživanje u muzici značajan ritual, pa zato dosta ulažu u opremu i uređaje za slušanje muzike, a nekima je muzika posao i izvor prihoda. Kako god, svi mi volimo da čujemo dobar zvuk i zato je važno odabrati dobre aplikacije za slušanje muzike.

Mnoge aplikacije za slušanje muzike su besplatne. Svaka od njih vam može pružiti drugačije uživanje u muzici i pomoći da kreirate sopstvene plejliste, upoznajete nove muzičare, identifikujete pesme, slušate strimovanu muziku i tražite radio stanice u vašoj blizni. Aplikacije za slušanje muzike mogu biti jako korisne i zato je dobro znati njihove osnovne karakteristike. U ovom tekstu, izdvojili smo šest najboljih.

Sve aplikacije za slušanje muzike sa naše liste su potpuno besplatne, a mogu se skinuti sa Google Play prodavnice i kompatibilne su za Android i iOS operativne sisteme. Ako ih do sada niste koristili, preporučujemo da ih sve isprobate.

Pandora

Pandora, kao jedna od najstarijh i napoznatijih muzičkih aplikacija spada u klasike. Ukucajte pesmu koju želite da čujete i aplikacija će je odmah pronaći, kao i druge pesme istog izvođača ili slične muzičke numere drugih umetnika koje bi vam se možda svidele. Možete da ocenjujete pesme i da ih čuvate u bookmarks-u.

Pandora najbolje radi kada ste konektovani preko Wi-Fi interneta. Kada se registrujete kao korisnik, moći ćete da sačuvate svoje omiljene radio stanice i slušati ih i na kompjuteru.

Spotify

Mnogima omiljena muzička aplikacija koja vam dozvoljava da pratite umetnike i da sinhronizujete muziku sa svog desktop računara. Slično kao i kod Pandore, možete da kreirate svoju radio stanicu koja će emitovati muziku koja vas zanima.

Preko ove muzičke aplikacije možete naći besplatnu muziku tako što ćete pratiti top liste i nove hitove. U pretraživaču možete tražiti vaše omiljene muzičare i pesme, a možete i da dodate svoje omiljene pesme u biblioteku i da ih puštate koliko god puta želite. Preko aplikacije možete primati i obaveštenja i biti u toku kada vaši omiljeni izvođači izbace novi album ili pesmu. Aplikacija može biti instalirana i na Windows i Mac operativnim sistemima i povezana sa vašim kompjuterom.

iHeartRadio

Ako vam samo treba aplikacija za slušanje radija, onda je iHeartRadio odličan izbor. Podržava razne uređaje, ima odlične opcije, pronalazi najbliže radio stanice veoma brzo i lako i što je najvažnije – nema reklama.

Dakle, ova muzička aplikacija vam omogućava da sami kreirate muzički sadržaj koji želite da slušate, pa tako možete birati da li želite da slušate alternativnu, klasičnu, rok, tehno muziku iz 80-ih, 90-ih i slično.

Aplikacija vam dozvoljava da podesite omiljenu radio stanicu i onda je automatski pušta kada uključite aplikaciju. Moguće je čak i podesiti alarm da vas obavesti kada se nešto emituje što želite da čujete. A možete i podesiti alarm da isključi aplikaciju nakon određenog vremena. iHeartRadio prikazuje i tekstove pesama koje slušate, kao i bigrafije umetnika i opciju za deljenje sadržaja sa drugima.

TuneIn Radio

Ako volite radio i želite da ga slušate na svom pametnom telefonu, definitivno ćete poželeti da isprobate TuneIn Radio aplikaciju. Ona vam dozvoljava da nađete lokalnu radio stanicu gde god se nalazite. Ovo je odlična stvar kada ste na putovanju, a navikli ste na određenu radio stanicu.

Možete ukucati i naziv grupe ili pesme i odmah ćete dobiti spisak svih radio stanica koje puštaju ono što želite da čujete.

SoundCloud

Ovo je muzička aplikacija koja sadrži milione audio zapisa koje su dodali razni korisnici. Tako da možete slušati i njihove audio snimke, kao i muziku poznatih autora.

Možete pretraživati muzičare, pesme, pratiti druge korisnike i biti u toku sa sadržajima koje oni objavljuju. Mnogi korisnici objavljuju audio zapise duge i po nekoliko sati, sa kompilacijom raznih pesama, tako da ćete sigurno naći neku plejlistu koja vam se sviđa. A uvek možete napraviti svoju i slušati muziku online ili ofline.

Google Play Music

Ako želite da slušate svoju plejlistu bez reklama, bez radija ili muzike koju ne želite da slušate, onda je ova aplikacija za slušanje muzike pravi izbor. Možete dodati i do 50 000 svojih pesama na svoj Google nalog i imati pristup kroz Google Play Music aplikaciju. Aplikacija podržava shuffle mode, kreiranje ličnih plejlisti ili ručno biranje muzike.

Google Play Music vam omogućava kreiranje “I’m feeling lucky mix” liste koja emituje pesme iz vaše biblioteke bazirane na muzici koju najviše slušate ili opciju da sami napravite svoju listu i slušate pesme koje vam se najviše sviđaju i koje vas čine srećnim.

Ako želite više od ove aplikacije, možete se pretplatiti na sve opcije koje vam dozvoljavaju da otkrijete i sačuvate nove pesme i sačuvate ih na svom profilu u narednih mesec dana, besplatno. Google Play Music radi u brauzeru i preko aplikacije na bilo kom pametnom uređaju koji podržava audio.

deezer

Deezer Muzika 

I za kraj, jedna od najpopularnijih aplikacija na našem tržištu je definitivno Deezer muzika. Deezer korisnicima garantuje uživanje u preko 40 miliona numera, koje mogu slušati koliko god i gde god požele. Aplikacija vam omogućava da sva vaša muzika bude na jednom mestu tako što vam daje mogućnost da pravite svoje muzičke zbirke, lične muzičke zapise u kojima se nova muzika sreće sa onom iz prošlosti, nabavite tekstove pesama, pravite neograničene liste pesama…

Ako želite više mogućnosti, možete se besplatno pretplatiti i na premijum u trajanju od 30 dana i dobiti dodatne opcije kao što su: bolji kvalitet zvuka, blokiranje reklama, slušanje muzike van mreže i slično.

Na našem sajtu možete naći zvučnike koji podržavaju neke navedene aplikacije za slušanje muzike i preko njih emituju muziku potpuno nezavisno od telefona. Za potpuni užitak u navedenim aplikacijama, odaberite nešto iz naše ponude.