Najbolji DVB-T2 prijemnik?

Najbolji DVB-T2 risiver

Digitalizacija je već počela i sada samo čekamo kompletno gašenje analognih programa. Na tržištu već neko vreme se nude razni prijemnici tj. set-top box uređaji za DVB-T2 prijem. Koji odabrati?

Trenutno u Srbiji možete da pratite 10-15 digitalnih programa sa običnom antenom, a ako se nalazite u nekom pograničnom delu vrlo je verovatno da ćete uhvatiti digitalni signal susedne zemlje.

Napravićemo kratak uporedni prikaz kako bi mogli da se odlučite za najbolji STB uređaj za Vas.

 • Bear DTV202 je “entry lavel” uređaj pogodan za teritorije sa jakim signalom. Cena od 3490 din je primamljiva, ali ipak savetujemo neki od jačih modela.
 • Falcom T2400 je DVB-T2 prijemnik koji ima najbolji odnos cena-kvalitet. Odličan tjuner i dobar signal pružiće pravi ugođaj svakom korisniku. Naravno, uređaj poseduje mogućnost snimanja programa.
 • Prosto RST5400T2 stoji rame uz rame sa Falcomom. Za 3890 din, razlike su stvar ukusa. I Prosto, kao i Falcon podržava DVB-T pored DVB-T2 signala.
 • Strong SRT-8201 je za malo zahtevnije korisnike. Ima bolju podršku za puštanje filmova preko USB-a, kao i podršku za puštanje MP3 muzike,
 • Amiko THD-8240 je Ferari među DVB-T2 risiverima. Najbolji tjuner (može se koristiti i za kablovsku). Risiver ima podršku za Internet (YouTube, vremenska prognoza…). Odlična multimedijanla podrška (puštanje filmova, snimanje, mp3…).
 • U koliko želite da koristite i satelitsku antenu, savetujemo kombinovani risiver Amiko STHD-8260+. Ovaj digitalni risiver podržava i CCCam i ima mogućnost ubacivanja kartica.
 • Amiko Mini Combo je minijaturna verzija gore-pomenutog risivera, pogodna za LCD-LED televizore

Za prijem digitalnog signala nije potrebna “posebna” antena. U većini slučajeva dovoljna je antena koju već posedujete. U kolko imate problema sa njom, savet je svakako da razmislite o Iskrinoj anteni P-47N.

Za praćenje digitalnog signala potrebno je onoliko risivera koliko imate televitora. Dakle jedan risiver – jedan tv.

U Srbiji su svi kanali besplatni (FTA Free To Air) tako da nema mesečne pretplate i drugih skrivenih troškova.

Svi risiveri imaju podršku za snimanje na USB fleš i pored trenutno aktuelnih digitalnih DVB-T2 kanala mogu da se koriste i u DVB-T regionima.

Nadamo se da smo barem malo uspeli da Vam pomognemo u procesu digitalizacije. Za sva pitanja nas kontaktirajte.

30 KOMENTARI

 1. Da li imate neku dojavu da će se u doglednoj budućnosti lista digitalnih kanala u Srbiji povećavati,pa samim tim i obuhvatiti neke inostrane digitalne kanale? Nalazim se u Beogradu!

 2. Trebalo bi da se lista kanala širi. To će biti moguće već sa prvim gašenjem analogne televizije.

 3. Pitanje ? Imam TV VOX sa oznakom DVBT i nalazim se na pokrivenosti Avale i Venca, pa me zanima jel mi treba prijemnik DVBT 2 ? Posto sada imam samo RTS 1 RTS 2 i PRVU Srpsku a svi su losa slika. HVALA

 4. Imam VOX TV sa oznakom DVBT pa me interesuje jel mi treba STB ili neki drugi resiver za prijem digitalnog signala? Sada imam samo RTS 1 RTS 2 i PRVU TV a slika je ocajna

 5. Potreban je DVB-T2 prijemnik. Trenutno sa Avale možete uhvatiti 22 različita kanala u odličnom kvalitetu.

 6. Potreban je DVB-T2 prijemnik. Trenutno sa Avale možete uhvatiti 22 različita kanala u odličnom kvalitetu.

 7. Molim Vas reci te mi postoji li sansa da se set top box poveze sa laptopom ili monitorom od kompa i tako gleda tv
  buduci da i ovi televizori ako sam dobro shvatio rade kao monitori

 8. Poštovani, set top box se može povezati sa monitorom uz odgovarajući kabal, ali samo ukoliko monitor ima HDMI ili DVI ulaze. Povezivanje sa laptopom nije moguće jer laptop ne poseduje video ulaze, već samo izlaze.

 9. postovani kupi sam HORIZONS dvb t2. povezao sam TV I STB pomocu RF antenskog kabla, ali nisam uspeo da aktiviram digitalni program.

  u cemu je problem??

 10. Poštovani, moguće je povezati DVB-T2 risiver direktno na novije monitore za računar (nezavisno od računara), ali monitor mora da ima HDMI ili DVI ulaz.

 11. Jel’ se hvata bilo kakav program s obicnom antenom,nije bitan kvalitet slike,samo da se cuju vesti?

 12. Krajem 2020. godine, nestali su mi samo nacionalni programi sa predajnika Crveni Čot na kanalu 24. Odstale regionalne programe na kanalu 30 normalno gledam. Imam Horizons i Bear DVB-T2.
  Unapred hvala!

 13. Nalazim se u Smederevu imam Bear stb i samo 8 programa može li više ili moram da kupim drugi stb uređaj i šta je sa šifrovanim programima kome se obraćao za otključavanje istih, hvala

Comments are closed.