Povezivanje Dahua uređaja na internet

Banner_dahua

Jedna od osnovnih funkcija sistema za video nadzor jeste mogućnost udaljenog pristupa i upravljanja sistemom video nadzora sa bilo koje lokacije. Kao jedan od lidera na polju video nadzora, Dahua je u svoje snimače ugradila niz funkcija koje olakšavaju povezivanje, a mi Vam u ovom tekstu predstavljamo one najinteresantnije.

Povezivanje Dahua uređaja na internet putem P2P funkcije

dahua-p2p-konekcija

Podešavanje video nadzora za pristup sa udaljene lokacije može biti komplikovano za prosečne korisnike, međutim Dahua u svoje snimače nove generacije ugrađuje takozvanu P2P funkciju koja znatno pojednostavljuje povezivanje snimača sa nekim udaljenim uređajem.

Do sada je bilo potrebno obezbediti niz parametara kako bi se omogućio pristup snimaču sa mobilnog telefona ili nekog udaljenog računara: preusmeriti portove na ruteru, obezbediti javnu (statičku) IP adresu, registrovati DDNS domen ukoliko statička IP adresa nije dostupna, itd. P2P funkcija ovaj proces maksimalno pojednostavljuje pa je za povezivanje sa mobilnim telefonom dovoljno samo skenirati telefonom QR kod na snimaču i zatim uneti korisničko ime i lozinku. Slično tome, ukoliko posetite sajt www.easy4ip.com sa bilo kog udaljenog računara i uneseta Vaše korisničko ime, lozinku i serijski broj snimača, dobićete pristup Vašem snimaču.

dahua-povezivanje-mobilni
Nadzor putem mobilnog telefona
dahua-nadzor-putem-racunara
Nadzor putem računara

Bežično povezivanje Dahua uređaja na internet

Još jedna od prednosti Dahua snimača je to što poseduju višestruke mogućnosti povezivanja na internet, a neke od njih jesu upotreba wireless odnosno bežične konekcije ili pak upotreba 3G konekcije. Ukoliko uslovi nisu pogodni za kablove, više ne morate razvlačiti UTP mrežni kabal direktno do snimača jer sada jednostavno možete povezati Vaš sistem upotrebom adekvatnog bežičnog modema.

dahua-wifi

Oba načina bežičnog povezivanja zahtevaju upotrebu USB stikova (modema) koji se priključuju na neki od slobodnih USB portova na snimaču. Tako, ukoliko se snimač nalazi blizu nekog bežičnog rutera, dovoljno je priključiti neki WiFi USB modul pronaći bežičnu mrežu, konektovati se na nju, a onda korišćenjem P2P funkcije ostvariti pristup snimaču preko interneta.

dahua-3g

Ukoliko pak u blizini snimača ne postoji nikakva internet mreža a postoji 3G signal, onda uz pomoć 3G USB stika nekog od provajdera mobilne telefonije možete ostvariti bežičnu konekciju sa internetom i na najlakši način obezbediti udaljeni nadzor Vašeg objekta čak i tamo gde sa drugim snimačima to ne bi bilo moguće.

Ovakvim širokim izborom načina povezivanja Dahua je još jednom pokazala da je jedan od lidera na poljima inovacija u sistemima video nadzora.