Saznajte šta je to MHL i zašto je baš Vama potreban

Da li se pitate šta znači imati pametni telefon, tablet ili HDTV koji podržava MHL tehnologiju? Mi smo ovde da vam kažemo kako vam MHL može pomoći.

Šta je MHL?

MHL je tehnologija koja podiže iskustvo korišćenja pametnog telefona ili tableta na sledeći nivo. Ona menja način na koji gledamo svoje omiljene TV kanale, filmove, slušamo muziku ili igramo mobilne igre.

Pametni telefoni su sve popularniji i sve se više nameću kao multimedijalni uređaji koji zamenjuju sve potrebne uređaje. Opet zbog svoje veličine, format ekrana pametnih telefona je ograničen na nekoliko inča pa zbog toga nije mogao da zameni ekrane klasičnih računara ili uređaja za gledanje video materijala. Kako bi se rešio taj problem uveden je MHL standard.

mhl tehnologija

Doživljaj igranja postaje interaktivan i zabavan, mobilni uređaj može da se koristi kao konzola ili upravljač. Za to vreme ne morate da brinete o bateriji zato što se ona u toku igranja puni. TV može puniti mobilni telefon do 40W, zato se prepustite i uživajte u igri.

Ovaj standard trenutno podržava rezoluciju do 8k video zapisa što vam omogućava da uživate u visokoj rezoluciji i iskusite potpuno drugačiji doživljaj gledanja omiljenih serija, filmova ili video zapisa.

mhl tehnologija

Iskusite muziku koju volite sa impresivnim surround zvukom i poboljšanim zvukom kroz podršku za Dolby® Atmos i DTS:X™.

Kada je vaš pametni telefon ili tablet povezan sa MHL, možete koristiti daljinski upravljač za upravljanje vašim omiljenim aplikacijama, igrama, muzici, video zapisima i fotografijama na velikom ekranu.

Ovaj standard povezuje vaše uređaje bez efekta kočenja tako da vam neće uništiti uživanje.

mhl tehnologija

Više od 900 miliona uređaja podržavaju MHL standard uključujući pametne Android telefone i tablet uređaje. Proverite odmah da li je vaš uređaj na toj listi uređaja.

Dodatnu opremu možete pronaći online ili kod ovlašćenog prodavca opreme.

Pratite naš blog i budite uvek u toku sa novostima iz sveta tehnologije.

3 KOMENTARI

  1. Da li tablet Samsung T290 8″, 2/32gb može da se poveže sa tv kablom i koji bi adapter bio potreban

Comments are closed.