Vreme je da razmislite o kupovini BluRay sistema

ultra hd

Kasete, diskete, diskovi… svaki fizički format za reprodukciju zvuka i slike otišao je u istoriju, ostao je samo Ultra HD BluRay koji se i dan danas održava i verovatno će postati jedini fizički format za skladištenje video i audio materijala.

Možda je jedan od razloga to što nam pruža zabavu vrhunskog kvaliteta i omogućava nam da ‚‚punim plućima‚‚ uživamo u sadržaju. Televizija visoke definicije stvara nam utisak kao da smo na licu mesta, u bioskopu ili studiju. A sa druge strane tu je i memorija, koja nam omogućava da smestimo veliki broj sadržaja na disk i budemo sigurni da će taj sadržaj tu i ostati godinama. Zato je stekao slavu među entuzijastima i i dalje održava i povećava svoju popularnost širom sveta.

bluray

Tako su se u 2017. godini BluRay plejeri uselili u tri puta više domova, nego u 2016. godini, posebno zahvaljujući 4K Ultra HD rezoluciji. 2016. su samo tri brenda proizvodila UHD BluRay plejere, dok se za samo jednu godinu taj broj povećao na osam brendova. Zabeleženo je i povećanje objavljenih filmova na UHD diskovima, koji je porastao u 2017. na 250, u odnosu na 2016. godinu, kada ih je bilo samo 110.

Statistika o upotrebi BluRay UHD diskova ide u prilog tome da će upotreba ovog formata i dalje biti u porastu. Posebno je važno to što Holivud vidi potencijal UHD BluRay diskova, iako oni imaju mnoge nedostatke. Više od 90% studija u Holivudu podržava BluRay upravo zato što disk dočarava baš ono što je autor želeo da pokaže publici. Tako da gledalac ili slušalac, može da doživi zvuk i sliku potpuno realistično.

disk

Jedan od razloga je i taj što i dalje postoji veliki broj zaljubljenika u biblioteke video i audio sadržaja, koji nemaju dovoljno poverenja u klaudove, pa više vole da svoje omiljene filmove, serije ili muziku imaju na nekom fizički opipljivom objektu. Tu oni svoje poverenje ukazuju UHD BluRay diskovima, koji su se pokazali kao otporni i dovoljno kvalitetni da na njima mnogi zadrže svoje omiljene sadržaje.

U prilog tome ide i to što je BDA (BluRay Disc Association) uključila i HDR10+ tehnologiju kao opcionu HDR platformu u ažuriranu UHD BluRay specifikaciju (vezija 3,2), zajedno sa Dolby Vision i Advanced HDR by Technicolor. Što pruža mogućnost produkcijskim kućama da mnogo fleksibilnije implementiraju HDR.

Pogledajte našu ponudu BluRay plejera i kompleta za kućni bioskop, koji će vam poboljšati svako video ili audio iskustvo i omogućiti da u potpunosti uživate u sadržaju koji gledate ili slušate.