IFA 2019 – JBL proizvodi koje morate imati! (1. deo)

Najveći sajam tehnike u Evropi, IFA 2019 ove godine se održava od 6-11. septembra. Mnogi popularni brendovi i ove godine objavljuju najnovije uređaje. Svoje su uređaje predstavili Audio Technica, JBL, Sony, Samsung, LG, Razer i mnogi drugi.

Ovo je prvi od dva članka u kome ćemo se osvrnuti na različite proizvode koji su predstavljeni. S obzirom na to da nam je JBL zaista bio vredan, u ovom postu Vam predstavljamo samo JBL novitete koji su najavljeni na ovogodišnjem sajmu.

Novi soundbar sistemi

Zbog odlične kombinacije cene, kompaktnog dizajna i vrhunskih performansi, saundbarovi su sve popularniji. JBL, kao proizvođač nekih od najpopularnijih saundbarova, odlučio je da unapredi prethodnu seriju. Zato su na IFA 2019 predstavili čak 3 nova soundbar zvučnika.

JBL Bar 5.1 Surround – sastavljen od saundbara i sabvufera. Izlazna snaga iznosi 550W, što je za 40W snažnije od prethodnog modela. U ovaj model je implementirana MultiBeam tehnologija koja omogućava da subwoofer i soundbar kreiraju surround efekat i bez pozadinskih zvučnika. Ovaj sistem je obogaćen i podrškom za Chromecast i AirPlay 2. Podržava naravno i Bluetooth i Wi-Fi. Ono što je novo su i HDMI 4K i Dolby Vision.

JBL Bar 2.1 Deep Bass – kompaktniji sistem sastavljen od saundbara i sabvufera, sa izlaznom snagom od 300W. Moćan bas obezbeđuje bežični vufer od 16cm. Opremljen je Bluetooth konekcijom, HDMI i optičkim priključcima.

JBL Bar 2.0 All in One – najkompaktniji model, bez sabvufera, namenjen je svima koji traže pristupačan soundbar, kompaktnih dimenzija. Baš kao i veći srodnici, opremljen je Bluetooth konekcijom i HDMI izlazom.

Najnoviji zvučnici

JBL Pulse 4 Bluetooth zvučnik je novi model prenosivih JBL zvučnika, pomalo futurističkog dizajna. Ovaj model će biti dostupan u crnoj i beloj boji. Opremljen je baterijom autonomije 12h. Vodootporan je po IPX7 standardu, pa zabavu možete organizovati i na bazenu. Zvučnikom, pa i svetlima lako možete upravljati pomoću JBL Connect aplikacije. Ono što je velika novina je način povezivanja s drugim zvučnicima – jednostavno protresite zvučnik blizu drugog zvučnika i oni su povezani!

JBL Link serija takođe je dobila nove članove porodice – JBL Link Portable i JBL Link Music.

JBL Link Portable je prenosivi zvučnik koji dolazi sa postoljem koje obezbeđuje do 8h baterije. Vodootporan je po IPX7 standardu, pa ga bez problema možete koristiti i u dvorištu, na primer.

JBL Link Music je povoljniji zvučnik punog opsega. Opremljen je Bluetooth i Wi-Fi konekcijom, a podržava i Apple AirPlay 2, Chromecast i Google Assistant.

Potpuno bežične slušalice

JBL Live 300TWS su najnovije potpuno bežične slušalice. Ovo su prve JBL slušalice koje su kompatibilne sa Harman-ovom Personi-Fi aplikacijom, koja omogućava auto kalibraciju i najbolje slušalačko iskustvo za vas lično. Osim toga, opremljene su AmbientAware i TalkThru tehnologijama. Podržavaju i Amazon Alexa i Google Assistant.

Iako su prvenstveno namenjene za uživanje i obavljanje svakodnevnih aktivnosti, mogu se koristiti i za treniranje. Otporne su na znoj i prskanje vodom po IPX5 standardu. Baterija u slušalicama obezbeđuje do 6h omiljene muzike, ali se to može povećati na 18h zahvaljujući futroli sa eksternom baterijom. Slušalice takođe podržavaju i brzo punjenje, pa za samo 10 minuta punjenja dobijate sat vremena omiljene muzike.

IFA 2019 sajam zaista nikog nije ostavio ravnodušnim. Predstavljeno je mnogo novih proizvoda i ovo je bio samo prvi deo. Nadamo se da će ovi JBL proizvodi biti dostupni na našem sajtu do kraja ove godine. Sledeće nedelje obavezno navratite do našeg bloga kako biste saznali šta su nam to predstavili drugi brendovi.