Upoznajte Chromecast treće generacije

Najnoviji Chromecast se početkom oktobra pojavio na američkom tržištu. Pet godina nakon izlaženja prvog modela, Google je predstavio treću generaciju ovog popularnog gedžeta. Svojom pristupačnom cenom, poboljšanim karakteristikama, ali i prepoznatljivim izgledom koji je pretrpeo manju modernizaciju, privukao je veliku pažnju.

Šta je Chromecast

Ukoliko se do sada niste upoznali sa Google Chromecast uređajem, potrudićemo se da vas upoznamo 🙂 Chromecast je povoljan i jednostavan način da video sadržaje sa svog telefona, tableta ili bilo kog uređaja, reprodukujete na TV-u.

Sve što je potrebno za njegovo funkcionisanje je da ga priključite u HDMI port na TV-u i povežete na WiFi mrežu. Uređaj se napaja pomoću USB priključka, koji dolazi u pakovanju. Koristeći telefon ili računar kao daljinski upravljač, možete pristupiti Netflix, YouTube, Google Chrome i Play aplikacijama.

Poboljšanja u trećoj generaciji

Treća generacija ovog gedžeta donela je poboljšanja. Sada u multiroom ozvučenju možete strimovati audio sadržaje, a moguće je i glasovno upravljanje svim umreženim uređajima. Podržava reprodukciju video materijala u Full HD rezoluciji u 60 frejmova, za šta je zaslužan snažniji procesor u odnosu na prethodne modele.

Osim toga, ukoliko ste registrovani na neke internet ili kablovske servise, zahvaljujući Chromecast uređaju, filmove i omiljene emisije više ne morate gledati samo na malom ekranu tableta, telefona ili računara. Ovaj uređaj na jednostavan i pristupačan način da vaš TV učini pametnim. Čak i da kod kuće posedujete smart TV, a volite da putujete, uverićete se u praktičnost Chromecast-a. Veoma je kompaktan, staje u svaki prtljag i jednostavno se podešava.

Proizvođač Chromecast-a je Google, pa biste zato možda mogli pomisliti da je ovaj gedžet kompatibilan samo sa Android uređajima. I ne biste bili u pravu jer je Chromecast kompatibilan i sa iOS uređajima. Možete uživati u stotinama Apple i Android aplikacija. Upravljajte sadržajima sa smartfona ili tableta, koristeći ih kao daljinski upravljač. Ili još jednostavnije – glasovnim komandama upravljajte svim umreženim uređajima, zahvaljujući kompatibilnosti sa Google Home.

Nadamo se da će ovaj neverovatno kompaktan i praktičan gedžet po pristupačnoj ceni biti uskoro dostupan i na našem tržištu. Do tada, nastavite da pratite naš blog, jer vas očekuje još zanimljivosti iz sveta audio video tehnike 🙂