Šta su to antivandal kamere i koje su njihove prednosti

kamera

Ako ste nekada razmišljali o uvođenju video nadzora u kuću, stan, kancelariju ili neki drugi prostor, sigurno ste već naišli na komplete koji imaju antivandal kamere u ponudi. Šta antivandal kamere čini posebnim i najpoželjnijim za ugradnju, čitajte u našem novom blogu.

antivandal kamera

Šta su to antivandal kamere?

Kada dođe do izvršenja nekog krvičnog dela kao što je na primer pljačka, u nekom lokalu, radnji ili stanu, najčešća meta za uništenje je video nadzor. Jedan od glavnih ciljeva je da se prvo uništi kamera za video nadzor kako bi počinioci mogu nesmetano da urade ono što su naumili. Kada počinioci unište sočivo kamere i samu kameru, ona prestaje sa radom i ne može više ništa da snimi. Tako često, ako su počinioci dovoljno kreativni, kamera ne uspe da zabeleži nijedan dokaz o počinjenom krivičnom delu. Nekada je čak zbog oštećenja nemoguće ni identifikovati same počinioce, pa se onda zapitamo čemu video nadzor u takvom slučaju?

Zato su osmišljene antivandal kamere, koje nije tako lako oštetiti ili slomitit. Antivandal kamere su ojačane metalnim kućištem da bi sprečile oštećenje sočiva ukoliko dođe do pokušaja namernog ili slučajnog uništavanja kamere. Zato uvek treba da razmislite o njima kada poželite da uvedete video nadzor za svoj dom ili poslovni prostor. Antivandal kamera posebno dobro radi na mestima koja zahtevaju visok nivo bezbednosti kao što su: aerodromi, skladišta, parkinzi, banke, hoteli i supermarketi.

kamera

Šta antivandal kamere mogu uraditi za vaš dom ili poslovni prostor?

Antivandal kamere su najbolji način da pratite svoj prostor i snimite potencijalne razbojnike ili lopove dok čine krivičo delo, bez brige da će sočivo biti oštećeno. Mnogi počinioci krivičnih dela pokušavaju da unište kamere za video nadzor kada kradu ili obijaju, ali to im neće poći za rukom tako lako ako imate antivandal kameru.

Primera radi, običnu kameru počinioci mogu lako oštetiti bejzbol palicom ili bilo kojim jačim predmetom u kući, dok bi im za uništavanje antivandal kamere trebao neki masivni metalni predmet i njihova međusobna saradnja. One su u metalnom kućištu, sa jakim staklom, pričvršćene jakim šrafovima pa ih je nemoguće brzo skinuti ili oštetiti. A zbog čvrstih materijala, otporne su i na najekstremnije vremenske uslove.

kamera

Zašto su antivandal kamere važne?

Ako već razmišljate o video nadzoru, onda je najbolje da ozbiljno razmotrite upravo antivandal kamere. Sa njima ćete biti potpuno sigurni i spokojni jer znate da ih je praktično nemoguće uništiti tako lako kao obične kamere. Mnogo je veća verovatnoća da će upravo antivandal kamere uspeti da snime počinioce krivičnog dela u pokušaju pljačke, nego obična kamera koju je moguće uništiti za par sekundi. Dakle, ako želite da budete sigurni u vaš video nadzor, znate kakva vam je kamera potrebna.

Ukoliko poželite da kupite antivandal kameru ili komplet za video nadzor, obavezno pogledajte našu ponudu na sajtu.