Sennheiser CX 400BT true wireless slušalice – review

Sennheiser CX 400BT

Popularni svetski brendovi koji se bave proizvodnjom slušalica trude se da tržištu ponude što bolje true wireless slušalice. Zato postoje TWS slušalice za najrazličitije namene – od onih za svakodnevno slušanje muzike ili trening pa do onih namenjenih audiofilima. A ako ste u potrazi za minijaturnim slušalicama detaljnog i snažnog zvuka, Sennheiser CX 400BT su pravi izbor. Danas vas upoznajemo sa ovim kvalitetnim slušalicama 🙂

Dizajn

Ove slušalice donose odlične audio performanse i jednostavno on-ear upravljanje. Iako ima nekoliko razlika, Sennheiser CX 400BT su na neki način povoljnija verzija Sennheiser Momentum TWS slušalica.

Dizajn ovih slušalica bi se više mogao okarakterisati kao funkcionalan nego fensi, što svakako nije zamerka. Kada ih ubacujete u uši, potrebno je da ih pritisnite i okrenete kako bi stabilno stajale. Poseduju silikonske nastavke u četiri veličine.

Dolaze u kompaktnoj futroli koja se takođe može koristiti i za punjenje baterije na slušalicama. Na zadnjem panelu se nalazi USB-C konektor i dugme za proveru statusa baterije. Slušalice obezbeđuju do 7h baterije, dok futrola pruža dodatnih 13h.

CX 400BT

Slušalice su opremljene panelima osetljivim na dodir za jednostavnije i lakše upravljanje. Na levoj slušalici upravljate reprodukcijom muzike, dok se desna brine o pozivima i glasovnim asistentima. Dupli tap na levoj slušalici vraća pesmu unazad, a na desnoj preskače pesmu. Na desnoj slušalici takođe možete prekinuti poziv. Kada duže zadržite bilo koju slušalicu korigujete glasnoću tona. Od konkurencije ih svakako izdvaja to što su uspeli da obezbede sve ove kontrole na slušalicama, što kod TWS modela nije toliko uobičajeno. A otišli su čak i korak dalje zahvaljujući Sennheiser Smart Control aplikaciji.

Sennheiser Smart Control aplikacija za iOS i Android omogućava vam da u detalje podesite kontrole prema svojim potrebama. Preko ove aplikacije možete dodeliti razne komande za jedan ili dupli tap slušalice, ako vam se ne dopada predefinisani raspored. Možete takođe dodati i trostruki tap i dodeliti mu funkciju koju želite. Aplikacija takođe poseduje podesivi ekvilajzer, pa i zvuk možete podesiti prema svom ukusu.

Performanse

CX 400 BT slušalice su opremljene bluetooth 5.1 konekcijom sa podrškom za AAC, AptX i SBC kodecima. Čim izvadite slušalice iz kutije, automatski traže uređaj sa bluetooth konekcijom. Ukoliko ih prvi put povezujete s telefonom, potrebno da je u bluetooth podešavanjima potražite Sennheiser CX 400BT. Svaki sledeći put kada ih izvadite iz futrole automatski će se povezati sa uređajem.

Sennheiser je jedan od najdoslednijih brendova po pitanju kvaliteta zvuka. Ove slušalice su opremljene drajverima od 7mm sa frekventnim opsegom od 5Hz to 21kHz. Usredsredili su se na prijatan i uravnotežen zvuk. Zato ove slušalice ne obezbeđuje naročito duboke niske tonove. Ono što je naročito za pohvalu je to što obezbeđuju energičan zvuk, koji pritom nije iscrpljujuć.

Čak i kada je ton pojačan do kraja, zvuk je bez distorzija. Naročito su dobar izbor za brže i pesme s mnogo teksta. Za razliku od nekih manje kvalitetnih slušalica, omogućavaju vam da jasno razumete svaku reč i čujete svaki takt. Generalno gledano, slušalice obezbeđuje izvanredno uravnotežen zvuk u celom frekventnom opsegu.

Dvostruki MEMS mikrofon obezbeđuje prilično jasnu komunikaciju. Pogodan je za razgovore, ali i snimanje audio poruka i zapisa na telefonu.

Sennheiser CX 400 TWS slušalice idealne su za one koji žele da tokom celog dana uživaju u play listama, audio knjigama i pozivima. Odličan su izbor za sve mlade profesionalce koji možda prvi put kupuju “ozbiljnije” slušalice. Takođe su odličan izbor i za sve korisnike Android uređaja koji žele slušalice koje su ekvivalent popularnom AirPods-u.