Kako da povežete slušalice sa televizorom

Pssst, beba spava! Ne postoji roditelj koji ovu rečenicu nije izgovorio milion puta. Takođe, ne postoji roditelj koji nije iskoristio vreme dok beba spava da i sam odmori, najčešće tako što bi seo ispred TV-a i odgledao neki “nemi film” u kom, baš zato što ne može da pusti zvuk, nije preterano ni uživao… al ‘ajd, dobro je što je barem malo odmorio. Ali, postoji način da vi zaista uživate u tom odmoru – povežite slušalice sa televizorom.

“Hmm, da povežem slušalice sa televizorom? Pa to je zapravo veoma dobra ideja!” Možda se pitate da li vam u tu svrhu mogu poslužiti neke slušalice od pre par godina koje ćete začas pronaći ili je potrebno da kupite nove. Ako treba da kupite nove, koje odabrati? Pročitajte ovaj post do kraja i saznaćete sve što vas zanima o kupovini i povezivanju slušalica sa TV-om 🙂

Žične slušalice

Većina žičanih slušalica poseduje kabl dužine od 1-1.5m. To znači da ćete vi morati da sedite jako blizu TV-a, što može izazvati glavobolju i druge zdravstvene probleme. Ipak, ukoliko se odlučite za korišćenje ovih slušalica, proverite koje konektore poseduje vaš TV. Ako je to 3.5mm audio priključak, jednostavno ćete priključiti slušalice i uživati u programu.

Kako većina televizora ima RCA konektore dobro rešenje može biti kupovina adaptera. Ukoliko vam je kabl od slušalica suviše kratak, potražite adapter sa kablom, jer će barem malo dobiti na dužini. Proizvođači novijih televizora ukidaju analogne priključke u korist digitalnog optičkog priključka. Za ovakve priključke će vam trebati DAC (konvertor digitalnog signala u analogni). Velika prednost ovih slušalica je što su povoljnije od bežičnih.

Povezivanje bežičnih slušalica

Bežične slušalice će vam omogućiti veću slobodu kretanja i jednostavnije povezivanje od žičnih slušalica. Sve više novijih modela televizora ima ugrađen bluetooth. Ako posedujete bluetooth slušalice, proverite da li i vaš TV ima podršku za blutut. Ukoliko je odgovor da, jednostavno uključite režim za uparivanje slušalica i pratite instrukcije na ekranu.

Možda posedujete soundbar koji je povezan sa TV-om. Moderni soundbar sistemi poseduju bluetooth konekciju. Verovatno ste do sada uvek koristili bluetooth konekciju kako biste reprodukovali sadržaje sa telefona na zvučnike. Ali, podjednako je moguće koristiti i suprotan smer konekcije, odnosno, strimovati zvuk sa saundbara na slušalice.

RF slušalice

RF ili radio frekventne slušalice su vrsta bežičnih slušalica. Razlika u odnosu na bt slušalice je u tome što RF slušalice dolaze sa bazom koja ima dvojaku svrhu – služi kao odašiljač signala i punjač. Baza poseduje kablove sa konektorima predviđenim za povezivanje sa televizorom. Ove slušalice su namenski pravljene za audiofilsko uživanje u televizijskom programu, zato je iskustvo koje one pružaju daleko bogatije od drugih vrsta slušalica. Obezbeđuju digitalni okružujući zvuk vrhunskog kvaliteta, kao u bioskopskim salama. Takođe poseduju zvučne režime koji poboljšavaju dijaloge, akcionu radnju u filmovima i igricama. Obogatiće vaše slušalačko iskustvo.

Velika prednost u odnosu na bluetooth slušalice im je znatno veći domet (30-100m), koji vam omogućava da odete u drugu sobu i pritom ne propustite ni reč dijaloga.

Bilo da je vaš razlog za povezivanje slušalica na TV beba koju ste konačno uspavali, bilo želja da uživate u pravom audiofilskom iskustvu, nadamo se da smo vam smernicama iz ovog teksta pomogli da odaberite slušalice prema svojim afinitetima. Veliki izbor različitih bežičnih i žičnih slušalica možete pronaći na našem sajtu. Svakako nastavite da čitate naš blog, jer ćemo se i dalje truditi da pišemo o zanimljivim i korisnim temama iz sveta tehnike 🙂

POSTAVI ODGOVOR

Molim te, unesi komentar.
Molim te unesi svoje ime ovde