Jedinstvene Sennheiser Ambeo pametne slušalice snimaju svet oko vas

U svetu pametnih tehnologija, kada svi aparati postaju pametni, ništa nas više ne iznenađuje pa tako ni nove mogućnosti sa kojima se uređaji pojavljuju. Pametni uređaji nam sada, više nego ikada, velikom brzinom omomogućavaju nove funkcije ali i olakšavaju život. Tako nam jedan od noviteta omogućava da snimamo zvuk oko sebe. Naime, unikatne Sennheiser Ambeo pametne slušalice nam servraju zvuk u ‚‚tri dimenzije‚‚.

Da, dobro ste pročitali, u pitanju je zvuk u 3D. Sennheiser Ambeo pametne slušalice koriste omnidirekcionalne mikrofone koji su integrisani u drajvere kako bi proizveli 3D binauralne snimke koji ponavaljaju pravac u kojem se kreće zvuk i priordne prostorne karakteristike lokacije u kojoj je zvuk snimljen. Na taj način slušalac dobija širu sliku zvuka i audio performansi prostora.

sennheiser ambeo pametne slušalice

Sennheiser Ambeo pametne slušalice imaju ugrađen mikrofon koji omogućava snimanje finih razlika u vremenu, jačini i boji zvuka koje dolaze iz različitih prostora i pravaca i dopiru do uha. Osetljivost mikrofona može biti podešena putem smart slajdera, prema ličnim afinitetima i preferencijama. Postoji i prekidač sa dva podešavanja za jačinu ambijentalne buke – jedan za smanjenje buke na bezbedan nivo, a drugi sa aktivnim noise cancelling tehnologijom. Jedna jako dobra mogućnost ovih slušalica je i ta što je moguće snimati ambijentalne zvuke i tokom telefoniranja.

Kada pustite snimljeni zvuk preko slušalica, on simulira zvuke koje prirodno čujemo kada nemamo slušalice, s tim što on ‚‚oponaša‚‚ te zvuke na poprilično prirodan i autentičan način, tako da oni zvuče verno u velikoj meri.

slušalice

Sennheiser Ambeo pametne slušalice snimaju audio direktno na iOS uređaje preko Apple-ovog lightning konektora i potom se integrišu sa standardnom iOS kamera aplikacijom, što omogućava skladištenje binauralnih audio zapisa sa videom. Za sada postoji samo iOS verzija, ali je u planu i razvijanje tehnologije za Android platformu.

Da bi omogućile verno isksutvo, slušalice imaju ugrađen mic preamp i Apogee konverter visokog kvaliteta, za konvertovanje analognog signala u digitalni. Koriste i Apogee SoftLimit tehnologiju za čuvanje dinamičkih detalja.

Ambeo

Ovakve muzičke performanse mogu vas odvesti bilo gde u svetu i omogućiti vam da čujete svet oko sebe, ali i druga mesta na planeti koja ne možete da posetite. Dobra stvar je ta što vam slušalice verno mogu prikazati koliko buke ima na nekim mestima gde želite da odete, pa mogu imati i informativni karakter, posebno ako vam buka može pokvariti planove.

Zvuk Sennheiser Ambeo pametnih slušalica je najvišeg mogućeg kvaliteta, a zajedno sa videom visokog kvaltiteta, posebno onim u 3D formatu, omogućiće vam potpuni doživljaj nekog prostora. Zamislite samo kako će u budućnosti izgledati 3D filmovi sa ovakvim zvukom i koliko će doživljaj biti jači i potpuniji. Tehnologija 3D zvuka se brzo razvija, tako da ćemo se u budućnosti verovatno susresti i sa zvučnicima koji imaju slične performanse.

Sennheiser je najavio da su ove jednistvene slušalice koje su predstavljene ranije tokom 2017. godine, već sada dostupne za naručivanje. Pratite naš sajt i saznajte kada će biti dostupne i na našem tržištu.