Predstavljamo vam Harman Kardon Citation seriju zvučnika

Harman Kardon je na CES 2019 sajmu najavio izlaženje nove serije Hi-Res kućnog ozvučenja. Najava Citation serije zvučnika bila je jedna od najuzbudljivijih vesti na ovom sajmu. Kratko nakon ove objave, zvučnici su stigli i kod nas. Kao što je i obećano, doneli su brojna poboljšanja na polju ozvučenja za kućni bioskop.

Pametne funkcije

Citation zvučnici su nastali kao rezultat spajanja Harman Kardon superiornog zvuka sa diskretnim skandinavskim dizajnom. Još od osnivanja ovog brenda, Harman Kardon je lider u vrhunskom zvuku i postavljanju novih tehnologija u ozvučenje. Ovog puta Harman Kardon je želeo da udovolji korisnicima koji u kućnom ozvučenju više ne vide samo zabavu. Njihov cilj nije bio da naprave samo multiroom ozvučenje, već da vrhunskim zvukom, novim tehnologijama i jedinstvenim dizajnom promene slušalačko iskustvo.

citation-smart

Zato nam predstavljaju inovativni akustični dizajn zajedno sa najnovijim tehnologijama – AirPlay 2, Google Assistant, HiRes LCD ekran, WiSa i ugrađenim Chromecast-om. Osim toga, svaki od zvučnika ima Bluetooth konekciju koja omogućava povezivanje sa iOS i Android uređajima.

Patentirana WiSa tehnologija omogućava prenos zvuka veoma niske latencije, ali i zvuka HD kvaliteta na više kanala i u više prostorija. Ovo vam daje mogućnost da birate da li ćete u svim prostorijama slušati istu muziku ili će u svakoj prostoriji biti drugačija.

AirPlay 2 je dostupan u modelima Citation 300, 500, Bar i Towers. Omogućava Apple korisnicima da se lako povežu i strimuju sadržaje bez ograničenja sa iOS uređaja, Apple TV-a, HomePod-a ili da to zatraže od Siri.

Naravno, uz ugrađeni Google Assistant i jedno jednostavno “hej Google” uvek i lako možete upravljati svojim play listama, ali i kalendarom, obavezama, pametnom kućom i raznim drugim uređajima.

Sve ove zvučnike – Citation One, Bar, Tower, 100, 300 i 500 možete koristiti zajedno ili pojedinačno. Kada povežete Citation Bar, Sub, Tower i Surround dobijate vrhunski 5.1 surround sistem za pravo bioskopsko iskustvo u vašem domu. Zvučnici ove serije su na veoma zanimljiv način predstavljeni u videu ispod.

Par reči o dizajnu

Saradnja sa evropskim brendom Kvadrat bila je i više nego plodonosna. Veoma su elegantnog i svedenog dizajna, pa se lako uklapaju u moderne ambijente. Harman Kardon je u velikoj meri ostao dosledan svom industrijskom stilu. Svi modeli su izrađeni od vune u crnoj i sivoj boji, koje dopinose ovom uglađenom, rafiniranom izgledu. Osim toga, korišćeni materijali su vatrootporni i otporni na prašinu.

Ono u šta smo sigurni jeste da se u pravljenju ove serije kućnog ozvučenja Harman Kardon vodio logikom “Više je bolje”. Svi zvučnici obiluju različitim tehnologijama. Uz to, preporučuju kreiranje surround ozvučenja spajanjem više zvučnika. Tako ćete sasvim sigurno dobiti vrhunsko ozvučenje dostojno pravog kućnog bioskopa.

Kao što već znate, sve zvučnike Citation serije možete poručiti na našem sajtu. Ukoliko već posedujete neki model, pišite nam u komentarima svoje utiske. Svakako nastavite da čitate naš blog jer ćemo i dalje pisati o različitim AV uređajima.