Harman Kardon zabava visoke definicije

Sve veća popularnost multimedijalnog sadržaja visoke definicije u poslednje vreme dovela je do ogromne ekspanzije istog kod svih audio i video uređaja sa kojima se susrećemo u svakodnevnom životu – od mobilnih telefona sa kamerama i ekranima visoke rezolucije, pa sve do digitalne televizije. Ovakva ekspanzija doprinela je raznovrsnijoj i povoljnijoj ponudi uređaja koji mogu da snimaju i reprodukuju HD sadržaj, a mi ćemo probati da vam opišemo jedan pristupačan AV komplet koji služi da funkcionalno objedini sve vaše audio/video uređaje i reprodukuje njihov sadržaj visoke definicije kako bi ste u njemu uživali u vašem domu.


Harman Kardon

HD 5115 komplet predstavlja dobro zaokruženi paket AVR-151 risivera i JBL Cinema 510 zvučnika, sastavljen tako da ponudi dovoljno snage za bilo koju prostoriju u vašem domu, a pri tom zadrži kvalitet zvuka na visokom nivou po kome su prepoznatljivi brendovi Harman Kardon i JBL. Zahvaljujući savremenom dizajnu ovaj sistem se odlično uklapa u bilo koji enterijer, dok napredna podrška za različite multimedijalne formate i povezivanje sa drugim uređajima omogućavaju da uživate u HD sadržaju sa bilo kog uređaja ili medija.

Centar ovog kompleta čini Harman Kardon AVR-151 risiver koji donosi elegantan, moderan, i kompaktan dizajn zahvaljujući efikasnom digitalnom pojačalu. Sa pet kanala izlazne snage po 75W, i dodatnim “suvim” izlazom za povezivanje jednog aktivnog subwoofer-a, ovaj model je opremljen svim potrebnim izlazima za pravo 5.1 surround iskustvo. Pored izlaznih konektora i klasičnih AV ulaza, AVR-151 poseduje i četiri HDMI ulaza za povezivanje sa uređajima za zabavu kao što su 3D Blu-ray plejeri, savremene konzole za igre, računar ili laptop sa HDMI izlazom, ili pak prenosivi uređaji. Tu je takođe i ugrađeni mrežni konektor sa DLNA podrškom za povezivanje risivera na kompatibilne internet servise, kao i strimovanje sadržaja sa lokalnih DLNA uređaja koji su povezani na mrežu. Sa ovim risiverom zabava ne prestaje, AVR 151 poseduje i USB port preko koga možete jednostavno reprodukovati multimedijalni sadržaj sa vašeg iOS uređaja ili USB memorije, dok ugrađeni Dolby TrueHD dekoderi obezbeđuju vrhunski zvuk koji će dodati novu dimenziju vašoj omiljenoj muzici.

JBL-Cinema-510web

Projektovani za pojačala snage do 100W, JBL Cinema 510 5.1 zvučnici izvlače maksimum iz AVR151 risivera, a dodatni aktivni subwoofer od 60W donosi bolje definisane niske tonove i moćni bas koji vas neće ostaviti ravnodušnim. Visok kvalitet izrade zvučnika obezbeđuje prepoznatljiv JBL zvuk koji će perfektno ispratiti Dolby zvuk iz AVR-151 risivera. Jedna od bitnih odlika ovog 5.1 sistema je i vrlo kompaktan dizajn – sateliti i subwoofer su malih dimenzija što im omogućava da se neprimetno uklope u bilo koji prostor, pa više ne morate brinuti gde smestiti ceo 5.1 sistem ukoliko imate problema sa prostorom.

Glavna prednost kućnog AV sistema je u objedinjavanju različitih multimedijalnih uređaja na jedan centralizovani sistem visokog kvaliteta. Bilo da gledate filmove sa vašeg Blu-ray plejera, igrate omiljene igre na konzoli, ili pak slušate muziku, AV risiver je tu da obezbedi maksimalni kvalitet zvuka bez obzira na to sa kog izvora dolazi, pa će biti zanimljiv svima koji vole da se opuste uz neki vid kućne zabave a pri tom ne žele kompromis po pitanju kvaliteta.