JBL J55 slušalice za uzor

J55 su profesionalne slušalice čija se atraktivnost ogleda u ležernosti dizajna. Sada možete nositi profesionalne slušalice gradom, uživati u zvuku, a opet ne izgledati kao vanzemaljsko biće.

Untitled-1JBL je već decenijama prepoznat kao onaj koji proizvodi audio opremu visokog kvaliteta, i to najviše zvučnike. Njihovo znanje o audio tehnici su uspeli da preslikaju i na slušalice,  a skoro smo imali priliku da probamo JBL J55.

Dizajn i izrada

Ove slušalice se mogu kupiti u tri kombinacije boja i to: crna, belo-siva, narandžasto-bela. Primerak koji smo mi probali je crn. Boja, naravno, ne utiče na kvalitet zvuka i kućišta, a sve tri boje imaju nekoliko elemenata koji su od brušenog aluminijuma. Površina plastike je matirana, a čim se slušalice uzmu u ruke, bude jasno da se radi o veoma kvalitetnoj plastici. Sa unutrašnje strane slušalica su kožni jastučići koji uspešno odstranjuju spoljašnju buku, a istovremeno prijaju jer su mekani. Sa unutrašnje strane “rajfa” se takođe nalazi jastučić od istih materijala koji neutrališe zamor od dugog nošenja. Naušnice se mogu rotirati za 180 stepeni da bi se slušalice lakše pakovale u torbu.

180-stepeni

Slušalice dolaze sa nezavisnim kablom koji se vadi iz slušalica. Taj kabal je napravljen od gume koja skoro da i ne dozvoljava da se kabal zamrsi, a i kada Vam se to desi, lako ga je odmrsiti. Na kraju kabla koji ulazi u slušalice nalaze se mali zubići koji služe za zaključavanje kabla, te sprečavanje ispadanja iz slušalica. U paketu se dobija i neoprenska torbica za nošenje slušalica pa se neće desiti da vam se slušalice oštete ili uprljaju u torbi.

twistKvalitet zvuka

Što se kvaliteta zvuka tiče, JBL J55 vas gotovo sigurno neće izneveriti. Testirali smo ih sa nekoliko muzičkih žanrova, a bilo je uživanje slušati ih sa ovim slušalicama. Veliki drajveri od 40mm  zaista pružaju balansiran zvuk što omogućava ovim slušalicama da sviraju sjajno u širokom spektru muzičkih žanrova.  Srednji tonovi su spektar gde J55 briljira, a bass je takođe veoma dobro pokriven, najviše zbog toga što se u slušalicama nalaze veliki drajveri. Osim za muziku, J55 će biti poslastica i za gejmere jer toliko detaljno reprodukuju specijalne efekte, da će biti teško razdvojiti javu i igricu.

Zaključak

JBL J55 vredi više od novca koji se plaća za njih. Slušalice izgledaju jednostavno i elegantno u isto vreme. Krase ih kvalitetna plastika i brušeni metalni elementi. Inovativnost u inžinjerstvu i dizajnu daje jednu novu dimenziju upotrebljivosti ovakvog para slušalica, a želećete da ih nosite svuda sa sobom pa će vam torbica iz paketa dobro doći. Za vas koji biste želeli da prilagodite ove slušalice svom telefonu, možete to uraditi jer se J55 može kupiti u izdanju za iPhone i za Android telefone.