Kreativno korišćenje pametnog osvetljenja

Kreativna upotreba pametnog osvetljenja

Studije pokazuju da osvetljenje umnogome utiče na naše raspoloženje. Odgovarajuće osvetljenje je jedna od najvažnijih stavki u vašem domu, kancelariji ili prodavnici. Korišćenjem pametnog osvetljenja možete kreirati atmosferu kakvu želite.

Pametne LED trake i štapovi mogu vam pomoći da osmislite osvetljenje određenog oblika koje će istovremeno služiti kao dekoracija. Prednost pametnog osvetljenja je u tome što duže traje, omogućava daljinsku kontrolu i dugoročno gledano, donosi uštedu.

Korišćenje pametnog osvetljenja u poslovnim prostorima

Jedan od važnijih faktora u poslovnom prostoru je ambijent, koji treba da odgovara poslu kojim se bavite i tipu prostora. Osvetljenje utiče na efikasnost zaposlenih, ali i na odluke koje kupci donose.

Zamislite da ulazite u neku kancelariju. Prilično je sve zatamnjeno, a sva svetlost dolazi iz samo jedne stone lampe. Saslušali ste ponudu koju su vam dali, ali ništa konkretno niste odlučili, jer imate još jedan sastanak. Odlazite na drugi sastanak koji je u dobro osvetljenoj kancelariji, sa svetlima prijatnim za oko. To osvetljenje vam ujedno govori da vode računa o svakom detalju. Kome ćete pokloniti svoje poverenje?

Kada je reč o prodavnicama, studije pokazuju da jako osvetljenje podstiče na praktičnu kupovinu ali i pojačava emocije što može rezultirati impulsivnijom kupovinom. Poželjno je da jače osvetljenje bude u kabinama jer će to omogućiti kupcima da se prijatnije osećaju u novoj garderobi. Ovakvo osvetljenje uliva poverenje u vas kao prodavca, jer neće imati utisak da pokušavate nešto da sakrijete ili ih na neki način prevarite.

S druge strane, birate one restorane u kojima je atmosfera opuštena i zabavna. Studije pokazuju da kada je svetlo suviše prigušeno, gosti mogu potceniti veličinu porcija, pa će poručivati više hrane. Istovremeno, začinjena hrana im možda neće biti toliko ukusna. Za opušteniju atmosferu birajte osvetljenje plavih i ljubičastih tonova, bojama koje unose mir.

Ukoliko se u restoranu ili kafiću u večernjim satima održavaju svirke i želite klupsku atmosferu, idealna su svetla u boji i jače osvetljenje koje će pokrenuti ljude na ples. Uz pametno osvetljenje, možete prilagođavati boju i jačinu različitom dobu dana i trenutnim potrebama.

Pametno osvetljenje u vašem domu

Ako ste poželeli da nešto promenite u svom domu, počnite od rasvete. Osveženje enterijera rasvetom daleko je povoljnije, jednostavnije, pa i zabavnije nego kupovina ukrasa, krečenje, renoviranje i sve što ide uz to 🙂 Obične sijalice zamenite pametnim, zato što vam one omogućavaju jednostavnu kontrolu. Sve ove sijalice su dimabilne i omogućavaju izbor neke od 16 miliona nijansi.

Uz LED trake, štapove i panele lako možete osmisliti oblik i boju osvetljenja koja će stvoriti pravu atmosferu. Jednim klikom atmosfera u vašem domu može postati umirujuća, zabavna ili pak poslovna.

Ovo naročito može biti korisno osobama koje vežbaju ili rade kod kuće. Umirujuće osvetljenje vam može pomoći da pravilno dišete, što je izuzetno važno prilikom vežbanja. A ukoliko poželite da se nakon napornog dana opustite, lako možete prigušiti svetlo, što je mnogo bezbednije od paljenja sveća, a postiže isti efekat.

Ono što na kraju vredi napomenuti je da pametno osvetljenje postaje sve dostupnije većem broju kupaca. Na našem sajtu možete pronaći rasvetu različitih karakteristika i cenovnog opsega klikom ovde.