Sony HT-A7000 7.1.2 soundbar – izvanredan zvuk u vašem domu

Premium Sony HT-A7000 soundbar obezbeđuje izuzetne performanse čak i bez dodatnih zvučnika. Na tržištu uglavnom preovladavaju dva mišljenja. Jedni smatraju da snažan zvuk nije moguć bez odvojenog vufera i dodatnih zvučnika. Drugi pak smatraju da kvalitetan soundbar može i sam obezbediti kvalitetan zvuk koji ispunjava prostoriju. Da li Sony HT A7000 kao soundbar bez odvojenog niskotonca opravdava ova očekivanja?

Iskusite 3D zvuk

Soundbar sistem sa 7.1.2 kanala, poseduje dva zvučnika koji emituju zvuk nagore, dva difuzna visokotonca i pet prednjih zvučnika za širi okružujući zvuk, kao i dva ugrađena niskotonca za dubok bas. Zvuk difuznih visokotonaca se odbija od bočnih zidova. U kombinaciji sa S-Force PRO Front Surround stvara široko zvučno polje. Zahvaljujući ovakvom rasporedu zvučnika i tehnikama zvuk će uvek biti daleko kvalitetniji. Sada konačno možete da uživate u bogatom, bioskopskom zvuku bez pretrpavanja enterijera.

Integrisani vuferi ostavljaju utisak svojim moćnim i zategnutim performansama koje nisu uobičajene za soundbar bez odvojenog sabvufera. Bilo da gledate filmove ili slušate muziku, obezbeđuju snažan bas bez distorzija.

Čak i kada su dijalozi u filmu tiši, HT-A7000 ih verno prenosi i čini da zvuče prirodno. Iako kompanija preporučuje korišćenje Sony televizora za postizanje najboljih performansi, razlike su minimalne, pa možete biti sigurni da ćete imati izvrsne performanse i sa TV-om nekog drugog brenda.

HT-A7000 je opremljen još i Vertical Surround Engine tehnologijom koja, kako se i iz naziva može naslutiti, takođe stvara surround zvuk. Soundbar može da pozicionira zvuk u vertikalnom prostoru – tako da možete iskusiti 3D zvuk bez potrebe za drugim zvučnicima. Uz Dolby Atmos i DTS:X, Vertical Surround Engine dodaje realističniji, višedimenzionalni zvuk raznim formatima. Detaljnije o Dolby Atmos tehnologiji možete pročitati ovde.

Ovaj model Sony opisuje kao “Omnidirectional Block”. Sastoji se od mešavine materijala, tekstura i nijansi crne, od tkanine koja prekriva drajvere nagore i perforiranog metalnog prednjeg dela do uglađene staklene površine. Veoma je elegantan pa će se odlično uklopiti u svaki enterijer. Ipak, ovakav dizajn ima i jednu manu – lako ostaju otisci prstiju na staklenoj površini.

HT-A7000 i povezivanje

Sony se pobrinuo da ovaj premium model bude opremljen praktično svakim načinom strimovanja muzike. Svim podešavanjima možete upravljati preko Sony Music Centar aplikacije za iOS i Android i preko daljinskog upravljača. Jedina zamerka je to što ekvilajzer nije dostupan na daljinskom upravljaču, već zvuk možete podesiti samo preko aplikacije.

Poseduje sad već standardnu bluetooth konekciju koja omogućava bežično povezivanje s mobilnim uređajima. Možete povezati bluetooth slušalice i uživati u muzici koja neće ometati ukućane. Tu je naravno i 3.5mm audio priključak. Poseduje i USB priključak za reprodukciju sa eksterne memorije.

Na zadnjoj strani se nalaze dva HDMI ulaza, jedan HDMI izlaz, optički i analogni audio ulazi i napajanje. Kada gledate nešto preko HDMI porta možete pritisnuti dugme za prikaz rezimea. Na ekranu će se pojaviti detaljan opis audio signala i koji zvučnici su aktivni.

Pored ovih opcija, soundbar je kopatibilan sa Chromecast, AirPlay 2 i Spotify Connect. A7000 takođe možete integrisati u Google Home i Amazon Alexa sistem, te glasovno upravljati svim funkcijama. Omogućava strimovanje muzike sa Deezer, Tidal, Amazon Music i sličnih platformi.

Ono što u zaključku sa sigurnošću možemo istaći je da Sony HT-A7000 proizvodi moćan bioskopski zvuk koji može parirati mnogim sistemima zvučnika, a kompatibilnost s raznim tehnologijama i platforma doprineće užitku gledanja filmova, serija i slušanja muzike.