Ko su dobitnici EISA 2021/2022. nagrade

EISA 2021/2022. nagrade

Već oko 40 godina dodeljuju se EISA nagrade za najinovativnije proizvode u nekoliko kategorija. Selekciju najboljih vrši 60 najuglednijih magazina i sajtova iz Evrope, Australije i Sjedinjenih Država. Da bi odabrali prave proizvode za EISA 2021/2022. nagradu održali su 40 vebinara. U periodu od aprila do juna brendovi su imali priliku da predstave proizvode, koji su zatim prošli razne procese i glasanje, kako bi bili sigurni da su za ovu prestižnu nagradu odabrali najbolje.

EISA 2021/2022. Hi-Fi nagrade

Najbolji podnostojeći zvučnici su Monitor Audio Silver 500 7G. Sedma generacija Silver serije donosi brojne akustične inovacije. C/CAM metalo-keramički tviter opremljen je novim motorom i kućištem za čistije i bolje visoke tonove. RST II midrange i bass drajveri izrađeni su od poboljšane legure za veću krutost. Prefinjeni crossover i kvalitetno kućište doprinose snažnom i moćnom zvuku koji verno prenosi i najsitnije detalje.

Best value headphones su Sennheiser HD 560 S. Ove otvorene over-ear slušalice dizajnirane su za linearnu reprodukciju, analitičan zvuk i izuzetnu udobnost. Obezbeđuju čist, snažan bas. Novi drajveri zahvaljujući mešavini polimera obezbeđuju linearni odziv i prozračne visoke tonove.

Najbolji Power Amplifier je NAD C 298. NAD je započeo proizvodnjom pojačala i ovu tehnologiju istražuju i razvijaju više od 50 godina. Zato i ne čudi što je ovo naizgled neupadljivo pojačalo dizajnirano za najrazličitiju primenu – od konvencionalnih HiFi sistema i sistema kućnog bioskopa do custom instalacija i sistema.

Purifi Eigentakt tehnologija digitalne amplifikacije kombinuje efikasno pojačalo D klase sa novim feedback algoritmom što eliminiše izobličenja te omogućava ravnomeran, širok i nepromenljiv frekvencijski odziv sa zanemarljivom izlaznom impedansom.

Nagradu za Digital Music Player osvojio je Bluesound Node. Bluesound multiroom sistem je bio revolucionaran kada se prvi put pojavio i od tada se usavršava. Najnovija verzija Node muzičkog plejera je jednostavan način da u svoj sistem unesete multiroom, WiFi, Ethernet, Apple AirPlay 2, aptX HD Bluetooth i USB-A za pristup sadržaja sa streaming servisa.

EISA Home Theatre Audio

EISA 2021/2022. nagradu za najbolji kompaktni soundbar osvojio je JBL BAR 5.0 Multibeam. Iako ne poseduje dodatni sabvufer, pet aktivnih drajvera sa četiri pasivna radijatora pružaju odličan bas. Virtual Dolby Atmos DSP zajedno sa JBL Multibeam tehnologijom obezbeđuje bioskopsko iskustvo u vašem domu. Uvek ćete uživati u svakom detalju omiljenog filma, serije, igrice i pesme. Uz ugrađen Chromecast, Apple AirPlay i Alexa Multi-Room Music možete strimovati omiljene online sadržaje u celoj kući samo jednim dodirom tastera.

Najbolji Home Theater Receiver je Yamaha RX-V6A. Snažniji Yamaha 7.2 AV risiver udahnuće Vašim filmovima i muzici pravu zabavu. Poseduje 7 HDMI ulaza i jedan izlaz koji je pogodan za video 8K rezolucije i naprednije gejming konzole. CINEMA DSP 3D donosi Vam koncertno iskustvo i akustičnost pozorišta koji doprinosi boljem audio iskustvu. Ugrađen Dolby Atmos donosi bioskopski zvuk u Vaš dom i smešta Vas u središte radnje. Kao i svi napredniji Yamaha modeli, podržava MultiCast tehnologiju koja Vam omogućava da na svim zvučnicima u kući slušate istu muziku.

Auto oprema

Kenwood DMX8020DABS je najbolja glavna jedinica za automobil prema mišljenju ovog žirija. Ova multimedijalna jedinica poseduje Wi-Fi, Android Auto, Apple Car Play i wireless screen mirroring. Podržava datoteke visoke rezolucije zahvaljujući naprednom DSP sistemu, opsežnom ekvilajzeru, vremenskom poravnjanju i podešavanju skretnice.

Neki od ovih proizvoda su već dostupni na našem sajtu, dok će drugi biti uskoro dostupni. Uživajte u odličnom zvuku gde god da se nalazite i pišite nam vaše utiske o proizvodima koji su dobili EISA nagradu. Da li mislite da su još neki zvučnici, slušalice, pojačala zaslužili ovakvu nagradu? Čekamo vaše komentare 🙂