Gedžeti koji su obeležili deceniju za nama

Uređaji koji su obeležili deceniju za nama

Deceniju za nama je obeležio veliki tehnološki napredak na raznim poljima. Telefoni postaju sve pametniji, ugrađuju im se različite dodatne funkcije pa ih sve manje koristimo za razgovore a sve više za ostalo. Kako napreduju telefoni i ostali gedžeti moraju ispratiti taj napredak. Od 2010. na ovamo tehnologija je ušla u svaku poru našeg života. Tehnologija bi trebalo da nam ulepša i olakša život, a mi vam donosimo listu uređaja za koje smatramo da su ispunili tu svrhu.

Google Chromecast

Uređaj koji je definitivno popularizovao striming. Chromecast je omogućio da na jednostavan način reprodukujemo sadržaje sa telefona ili laptopa na TV. Otkako je 2013. prvi put ugledao svetlost dana doživeo je brojna poboljšanja. Sada podržava sve značajne aplikacije, kao što su YouTube, Netflix, Deezer, Google Play… a njegova povoljna cena je još jedna velika prednost.

DJI Phantom

Jedan od najpoznatijih dronova na svetu i među najpopularnijim na YouTube-u, Phantom vam omogućava da doživite cool iskustvo snimanja sa visine od nekoliko stotina metara. Iznenadićete se koliko je fenomenalan pogled iz ptičje perspektive. DJI radi na tome da svi njihovi dronovi budu jednostavni za korišćenje, pa je odličan i za početnike ali i strastvene fotografe.

Bežični punjači

Otkako imamo telefone na kojima smo non-stop, počeli smo da razmišljamo da bi bilo odlično ako bismo imali neki bežični punjač za njih. Pa, otprilike 2017. Samsung, a zatim i Apple su počeli da proizvode telefone sa podrškom za bežično punjenje. Sada jednostavno možemo prisloniti telefon na punjač i on će početi odmah da se puni. Praktični su za upotrebu i u kući i u kancelarijama, pa čak i kolima.

Play Station 4 Pro

Play Station 4 Pro je izašao krajem 2013. Kako je Sony prestajao da pravi igrice za starije uređaje, tako su polako svi morali da pređu na PS4. Osim za igranje igara, odličan je i za striming. Možete ga koristiti i za Netflix ili YouTube ali i druge sadržaje u 4K rezoluciji. Za sada je jedan od najboljih uređaja za zabavu.

Slušalice sa Noise Cancelling tehnologijom

Za poslovne ljude i one koji često putuju avionom, slušalice sa NC tehnologijom su izuzetno važan izum. Veoma su udobne i prijatne za svakodnevno nošenje. Ipak, njihova najvažnija karakteristika je sposobnost utišavanja buke, pa kada imate važan posao da odradite a buka vas ometa, jednostavno ih stavite i uživajte u miru i tišini. Koliko su postale važne pokazuje činjenica da se mnoge prestižne nagrade dodeljuju u kategoriji slušalica sa redukcijom buke.

Philips Hue osvetljenje

Deceniju za nama definitivno je obeležilo uvođenje raznih pametnih uređaja. Uvođenje smart osvetljenja je unelo zabavu u nešto tako obično i svakodnevno kao što je paljenje i gašenje svetla. Sve detalje o Philips Hue osvetljenju možete pročitati u drugom postu na našem blogu.

Apple Watch

Mnogi su pokušavali, ali nikada nisu uspeli da iskopiraju performanse i uglađeni dizajn Apple Watch-a. Pametni sat opremljen brojnim zanimljivim funkcijama brine i o tome da čak i kada ste veoma zauzeti povedete računa o zdravlju.

True Wireless slušalice

Slušalice već decenijama unazad napreduju iz godine u godinu. Pretrpele su brojne izmene i u dizajnu i u nameni. Danas imamo slušalice za praktično sve namene koje nam padnu na pamet. Uz različite namene dolazi i potreba za manjim slušalicama. Poslednjih godinu – dve su možemo reći maksimalno smanjene, a žice su iz truly wireless modela potpuno izbačene. Dizajnirani su modeli ovog tipa za različite namene – za putovanja, svakodnevno slušanje muzike i za trening.

Bose Frames

Jedan sasvim neobičan spoj sunčanih naočara i minijaturnih zvučnika rezultirao je Bose Frames-om, najpopularnijim audio naočarima. Sa telefonom se povezuju preko Bluetooth-a. Odbijaju 99% UVA i UVB zračenja, otporne su na ogrebotine, a u obe drške su ugrađeni mini zvučnici koji obezbeđuju kvalitetan zvuk. Sve detalje o ovim audio naočarima možete pročitati ovde.

Ukoliko smatrate da smo izostavili neki uređaj koji je obeležio deceniju za nama, pišite nam u komentarima.