Bose Frames – naočare koje će ulepšati vašu realnost

Kompanija Bose nedavno je predstavila revolucionarne naočare za sunce sa ugrađenim minijaturnim zvučnicima koji će definitivno ulepšati vašu realnost. Bose Frames su prve naočare ovog tipa i za sada su dostupne u mat crnoj boji i dva oblika – Rondo i Alto. Zahvaljujući ugrađenim Bose zvučnicima isporučuju impresivan zvuk samo za vas.

Klasičan izgled, inovativan zvuk

Bose Frames su dostupne u klasičnim oblicima – okruglom i mačkastom, koji pristaju maltene svima. Naočare poseduju UV zaštite i blokiraju 99% UVA i UVB zraka i otporne su na grebanje i lomljene. Izrađene su od veoma kvalitetnih materijala i teške samo oko 45 grama, zbog čega su veoma udobne za svakodnevno, višečasovno nošenje.

Za svakog ko vas gleda sa strane, izgledaće da posedujete moderne, minimalističke naočare za sunce. Ali, za vas Bose Frames neće biti samo to. Bose Frames će samo za vas biti izvor impresivnog, moćnog zvuka. Funkcionišu poput pravih bežičnih slušalica. Na ručkama naočara nalaze se minijaturni zvučnici tačno iznad ušiju. Dizajnirani su tako da obezbeđuju bogat zvuk, pun detalja samo onome ko nosi naočare i nikom više.

Na desnoj ručki ugrađen je mikrofon za hands-free pozive i multifunkcionalno dugme za upravljanje pozivima i plej listama. Kompatibilne su sa Siri i Google asistentima, što vam omogućava lako glasovno upravljanje. Punjiva baterija omogućava 3.5h kontinuiranog slušanja i 12h u stand-by režimu, a u potpunosti je napunjena za oko 2h. Sa Bose Frames dobijate futrolu za lakše skladištenje i čuvanje ovih jedinstvenih naočara.

Naočare sa proširenom realnošću

Augmented reality (proširena realnost) je pojam sa kojim se sve češće susrećemo. To je stvaran svet koji je dopunjen nekim kompjuterskim podacima, zvukom, grafikom…

Bose Frames su kompatibilne sa Bose AR platformom. One neće menjati ono što vidite niti omogućavaju fotografisanje i menjanje objekata. Umesto toga, u ove fenomenalne naočare je ugrađen senzor pokreta koji sarađuje sa GPS-om na iOS ili Android uređaju kako bi saznao vašu lokaciju i pravac kretanja i obezbedio vam sve informacije koje su vam potrebne. U praksi to znači da ukoliko ste otišli u turistički obilazak nekog grada i u potrazi ste za dobrim restoranom, glasovni asistent će vam predložiti restorane u vašoj blizini zajedno sa ocenama restorana i njihovim radnim vremenom. Takođe možete saznati detalje o spomenicima, umetničkim delima i to dok vam je telefon još uvek u tašni ili džepu, što će vašim putovanjima, učenju, zabavi dodati praktično neograničene mogućnosti.

Bose Frames naočare sa proširenom stvarnošću na američko tržište stižu u početkom januara 2019. godine, dok će u svim drugim zemljama biti dostupne na proleće. Mi ih jedva čekamo, a vi?

Do tada, veliki izbor slušalica premijum brendova možete pronaći na našem sajtu. Nastavite da čitate naš blog i uvek budite u toku sa najnovijim zanimljivostima iz sveta tehnike 🙂

Test i review Bose Frames naočara za sunce možete pogledati u ovom videu: