CES 2020 – na najvećem sajmu najviše novih proizvoda (1. deo)

CES 2020, najveći tehnološki sajam doneo nam je razne nove proizvode. Sony je ove godine na iznenađenje svih nas predstavio svoj prvi auto, Audio Technica i Panasonic svoje prve true wireless bubice, dok nam iz Harman Kardona i JBL-a stiže niz novih proizvoda.

Sony predstavio automobil

Iako se mi na ovom blogu ne bavimo predstavljanjem automobila, verujem da činjenica da je Sony napravio auto zaslužuje nekoliko rečenica. Elektro automobil futurističkog dizajna koji se fokusira na bezbednost i udobnost putnika. A ujedno je i svojevrsni centar zabave sa panoramskim ekranom i zvučnicima u svakom sedištu. Automatski se povezuje na internet i omogućava pristup raznim internet servisima. Ogroman panoramski ekran osetljiv na dodir vam omogućava da lako upravljate zabavom i sadržajima u autu i gledate filmove.

CES 2020 - Sony predstavio automobil

Poseduje 33 senzora unutar i van automobila. Unutrašnji senzori vode računa o položaju vozača koji pokazuje da li mu se spava i da li je koncentrisan na vožnju. Senzori izvan automobila mere udaljenost od objekata koji se nalaze oko vas. Automobil pruža i parking asistencije, što je idealno za sve koji se muče s paralelnim ili parkiranjem u rikverc.

S druge strane, malo nas je razočaralo to što je Sony objavio samo logo za PS5, a ne i konzolu. Uz to, logo je veoma sličan PS4. Izgleda da PlayStation 4 nije lako nadmašiti.

Nove True Wireless slušalice na CES 2020

Na CES 2020 sajmu Panasonic i Audio Technica su predstavili svoje prve TWS slušalice.

Audio Technica je predstavila ATH-ANC300TWs premium slušalice, sa 3 Noise Cancelling režima – avionskim, režimom za učenje ili rad u kancelariji i svakodnevni, za slušanje muzike u pokretu. Otporne su na manje prskanje vodom i znoj po IPX2 standardu. Poseduju bateriju autonomije 4.5h dok futrola obezbeđuje dodatnih 13.5h, što je sasvim dovoljno za obavljanje nekih svakodnevnih aktivnosti.

Panasonic je takođe ove godine ušao na tržište true wireless slušalica. Noise Cancelling bubice RZ-S500Ws sa veoma naprednom redukcijom buke. Opremljene su Ambient režimom koji vam omogućava da jasno čujete obaveštenja ili razgovor bez skidanja slušalica. Uz ove, objavili su i RZ-S300Ws slušalice koje ne podržavaju redukciju buke. Obećavaju kvalitetno Bluetooth povezivanje i stabilnu konekciju između slušalica.

Razer pomera granice gejminga

Jedan od vodećih proizvođača gejmerske opreme je na CES 2020 sajmu pomerio granice igranja igara na PC i mobilnim uređajima. Objavili su novi Razer Kishi univerzalni mobilni kontroler, Razer Sila 5G ruter, Razer Tomahawk desktop i Eracing Simulator.

Razer Kishi pretvara mobilni u gejming konzolu. Podržava igranje sa niskom latencijom na iOS i Android uređajima. Opremljen je analognim kontrolama sa tasterima za bolju kontrolu. Montira se sa obe strane telefona, pa je veoma zgodan za igranje. Veoma niska latencija je moguća zahvaljujući USB-C i Apple Lightning povezivanju.

Razer Sila 5G ruter obezbeđuje ultra brzu mrežu za gejmere sa veoma niskom latencijom. Omogućava da se prioritet da npr. Xbox-u ili PlayStation-u, a ugrađeni indikator će obavestiti korisnike kada se prioritet promeni. Jedinstveni gaming režim vam omogućava online igranje bez ometanja.

Tomahawk desktop veoma interesantnog dizajna, u kućištu od kaljenog stakla i aluminijuma sa Intelovim Core i9 procesorom, 64GB RAM memorije i NVIDIA GeForce RTX 2080 Super grafikom. Važno je napomenuti da će RAM i SSD će moći da se nadograđuju. Sve u svemu, Tomahawk desktop je ozbiljna mašina koja će zadovoljiti i veoma zahtevne gejmere.

Eracing Simulator je nastao u saradnji sa još nekoliko kompanija koje se bave proizvodnjom gejmerske opreme. Opremljen je ekranom od 102″ i neverovatnim uglom gledanja od 202 stepena uz koji vam ništa neće promaći, hidrauličnom trkačkom platformom, ručnim kontrolama i volanom. Naravno, kao što mu ime i nagoveštava, simulira razne situacije, pa tako npr. G-force simulator simulira naglo ubrzanje.

Ukoliko vas je ovaj post podsetio da vam treba nešto od gaming opreme ili TWS slušalice, posetite naš sajt i poručite omiljeni model. Kao što smo i najavili u uvodu, najviše novih proizvoda stiglo je iz JBL-a, odnosno Harman Kardona. Zato smo odlučili da im posvetimo ceo post u kom ćemo vam detaljno predstaviti sve uređaje. Navratite na blog sledeće sedmice i pročitajte više o tome.