Philips hue – osvetljenje koje pomera granice

Osvetljenje je za sve nas oduvek bila neophodna stvar u kući i tu je nekako priča počinjala i završavala. Većina nas je odrasla sa svetlima na plafonu i prekidačem na zidu. I to je oduvek bio način da se neki mračni delovi osvetle. Nikada nije bilo izvor zabave ili kreativnosti. U poslednjih desetak, 15 godina počeli su da se ugrađuju dimeri umesto klasičnih prekidača. Ali čak i tada osvetljenje ne bismo nazvali nečim zabavnim. Međutim, zahvaljujući Philips hue osvetljenju to se promenilo. I to drastično.

Najkreativnije osvetljenje ikada

Philips hue pametna rasveta je toliko moćna i bogata opcijama, da će u vama sigurno probuditi kreativca. Dolazi u 16 miliona nijansi i dozvoljava vam da odaberete boju, jačinu i nijansu osvetljenja. I to osvetljenje naravno može biti i klasično belo, ali može biti i u najrazličitijim nijansama svih drugih boja.

U aplikaciji za pametne telefone možete podesiti takozvani scenario za jednu sobu ili ceo stan. Jednostavnom glasovnom naredbom ili klikom na dugme možete ugasiti ili uključiti sve sijalice ili im promeniti boju iz npr. bele u žutu ili crvenu. Osim toga, svakoj sijalici pojedinačno možete dati ime i izdavati komande samo za nju. To vam ostavlja bezbroj opcija da se poigrate sa svojom rasvetom.

Naravno, asortiman Philips hue ne obuhvata samo sijalice, već i trake i lampe, što otvara nove mogućnosti za kreativnost i dekoraciju doma. Postavite traku npr. ispod nameštaja ili iza TV-a kao pozadinsko osvetljenje i dobićete cool efekte. Sa svakom novom nijansom moći ćete da transformišete kuću u diskoteku ili romantičan restoran za dvoje.

Hue zabava

Obogatite svoje omiljene igrice, filmove i muziku svetlosnim efektima i doživećete ih na potpuno drugačiji način. Philips hue Sync aplikacija “osluškuje” sve što puštate preko kompjutera, svaku pesmu, svaki takt i uskladiće osvetljenje sa onim što slušate.

Uz ovo fenomenalno osvetljenje imaćete osećaj da ste u središtu filma. Philips hue se pretvara u specijalne efekte tokom akcionih scena, ali i doprinosi nežnoj, romantičnoj atmosferi dok gledate neku romantičnu komediju.

Misli na vašu bezbednost

Ukoliko ste pomislili da hue možete koristiti samo za dekoraciju prostora ili zabavu, prevarili ste se. Ovo neverovatno osvetljenje osmišljeno je tako da doprinosi vašoj bezbednosti i to na nekoliko načina.

Simulira vaše prisustvo tako što imitira vaše navike, odnosno uobičajeno ponašanje kada ste kod kuće. Vaše je samo da podesite vreme i raspored prostorija. To će uraditi na jedan prirodan način, uključujući se u okviru vremena koje ste podesili, ali ne i svakog dana u isto vreme. Dakle, ukoliko ste podesili da je vreme 21:30 i bićete odsutni tri dana, sijalica će se jednog dana uključiti u 21:28, sledećeg u 21:30, a trećeg u 21:33, kao što biste se vi najverovatnije i ponašali da ste kod kuće. Na ovaj način ćete neželjene goste zadržati dalje od svog doma.

Uključuje se kada prilazite kući. Nikada vas više neće dočekati mrkli mrak. Na osnovu praćenja vaše lokacije, svetla u vašem dvorištu ili na pragu će se uključiti kada se približite kući. Na taj način vas niko neće iznenaditi, a i moći ćete na miru i svetlu da potražite ključeve.

Pametno noćno svetlo aktiviraju detektori pokreta. Ukoliko su vaš sin ili ćerka nešto ružno sanjali i uplašili se, pa su krenuli da vas potraže, svetla će se aktivirati na njihove pokrete i automatski uključiti. Zbog toga će se deca odmah osećati bezbednije, a i vi ćete moći mirno da spavate znajući da se ni na šta neće udariti ili saplesti.

Potražite Philips hue na našem sajtu i poigrajte se dekoracijom u svom domu bez dodatnih ulaganja. Osećajte se bezbednije nego ikada ranije uz mnoge korisne funkcije koje će neželjene goste držati podalje od vas, a ukućanima ulepšati i olakšati svakodnevne obaveze.