Da li je i kakvu je konkurenciju dobio AirPods

AirPods alternative

Apple je sa AirPods slušalicama definitivno ponovo postavio ozbiljan zadatak svim svojim konkurentima. Ovoga puta pre svega proizvođačima slušalica. Nekome su potpuno bežične slušalice Apple dizajna bila fenomenalne, nekome neobične, ali niko nije ostao ravnodušan na njih. Zato su JBL, Bose, Harman Kardon, Sennheiser i mnogi drugi proizvođači slušalica odlučili da odgovore na ovaj izazov. AirPods slušalice su takoreći pokrenule jednu potpuno novu kategoriju – true wireless slušalice koje su tržištu ponudile potpunu slobodu.

AirPods alternative

Kako je tržište TWS slušalica napredovalo, tako su i ove Apple slušalice dobile veliki broj konkurenata. U praksi, to znači da ne morate da posedujete iPhone, iPod ili neki drugi Apple uređaj da biste uživali u potpunoj slobodi koje pružaju True Wireless slušalice. S druge strane, ako ste korisnik Apple uređaja, ali smatrate da ove slušalice ne vrede toliko ili vam se jednostavno ne sviđa njihov dizajn, imate veliki izbor alternativa.

JBL Live 300 TWS

Najnovije JBL TWS slušalice – Live 300TWS obezbeđuju fenomenalne karaktiristike. Po dizajnu se svakako razlikuju od Apple slušalica. Na prvi pogled se već vidi da je JBL savladao dizajn i težinu samih slušalica.

Jedan od najvažnijih dodataka je mogućnost aktiviranja Siri, Alexe i Google asistenata. Da biste ih aktivirali, potrebna vam je JBL Headphones aplikacija, koja je odlično dizajnirana. Preko aplikacije pristupate i ekvilajzeru koji omogućava da muziku u potpunosti prilagodite sebi. JBL Live 300 TWS slušalice podržavaju i Ambient Aware i TalkThru. TalkThru će utišati muziku kada vam se neko obrati, što je idealna opcija za korišćenje u kancelariji. Ambient Aware će na osnovu buke u vašem okruženju malo pojačati zvuk.

Baterija u slušalicama obezbeđuje 6h muzike, a futrola dodatnih 14h. Bilo bi dobro da same slušalice poseduju malo jaču bateriju, ali i ukupnih 20h za slušalice ove veličine uopšte nije loše. Osim toga, podržavaju brzo punjenje, pa ćete za 10 minuta punjenja dobiti sat vremena slušanja.

JBL Tune 220 TWS

Po dizajnu najsličnije AirPods slušalicama. Budući da su povoljnije od AirPods slušalica i da imate mogućnost izbora boje, veoma su popularne. Osim toga, kompatibilne su i sa Android uređajima. Odlično naležu i vrlo su udobne i stabilne. Dolaze u futroli koja se može koristiti i za punjenje slušalica. Futrola je modernog, oblog dizajna i kompaktnih dimenzija.

Sa drugim uređajima se povezuju preko Bluetooth 5.0 konekcije koja garantuje stabilnu vezu, bez kašnjenja i brže povezivanje u dometu do 15m. JBL Tune 220TWS obezbeđuju 3h muzike, a futrola dodatnih 16h.

Sony WF-1000X

Sony slušalice zanimljivog dizajna, opremljene Noise Cancelling funkcijom. Ove slušalice su dostupne u crnoj i zlatnoj boji. Ono što je definitivno drugačije jeste futrola. Podseća na mali kovčeg i duža je u odnosu na konkurenciju. Ipak, i dalje je idealna za nošenje u džepu i manjoj tašni.

Sony WF-1000X obezbeđuju zaista fenomenalan zvuk – malo jači bas i čistiji zvuk od konkurencije. Noise Cancelling takođe odlično radi, posebno u kombinaciji sa Sense Engine tehnologijom. Tako može detektovati da ste u prevozi i gužvi i zvuk prilagoditi tome.

Sve u svemu, koje god slušalice da budu vaš izbor, sigurni smo da nećete pogrešiti. Potrudili smo se da izdvojimo neke nove modele za koje mislimo da bi se dopali najvećem broju čitalaca i koje su najbliže Apple slušalicama po nekim karakteristikama. Ukoliko već neke tws slušalice posedujete, pišite nam u komentarima svoje utiske.