Mala kamera, velike mogućnosti

Doba analognog video nadzora se polako menja dobom IP kamera. Jednostavno korišćenje, niža cena i mala hardverska zahtevnost su aduti nove tehnologije. U ovom postu ćemo pokušati da Vam prenesemo utiske sa testiranja jedne takve kamere. Radi se o D-Link DCS-930L kameri.DLink-IP-kameraAko se do sada niste susretali sa opremom za video nadzor, ne bi vam škodilo da pročitate jedan pređašnji post kako biste razumeli razliku između analognog i IP video nadzora. Ovo nije prva IP kamera sa kojom smo se sreli ali svakako je jedna od najboljih koje smo probali. Prve impresije su usledile nakon otvaranja kutije i držanja kamere u ruci. Kamera ima sjajnu završnu obradu plastike, a kvalitetan zglob postolja upotpunjuje utisak jednog veoma kvalitetnog uređaja.
DCS-930L IP kamera (9)DCS-930L IP kamera (2)DCS-930L IP kamera (6)DCS-930L IP kamera (7)DCS-930L IP kamera (5)DCS-930L IP kamera (4)DCS-930L IP kamera (1)DCS-930L IP kamera (10)

Inicijalno podešavanje kamere je veoma jednostavno, a jasna uputstva dobijate od programa za konfigurisanje koji dobijate na CD-u. Kameru prvo, UTP (LAN) kablom spojite sa mrežnim ruterom, a nakon toga, potrebno je priključiti je i na strujni adapter. Poželjno je da nakon toga kreirate korisnički nalog na D-Link-ovom sajtu kako biste mogli da pristupate kamerici preko telefona ili udaljenog računara. Kamera se nakon početnog podešavanja može skinuti sa LAN kabla i veoma lako povezati na WiFi mrežu, a sledeći korak bi bio ubacivanje kamerice u D-ViewCam software za monitoring i snimanje video materijala i podešavanje rasporeda snimanja. Uz D-ViewCam (koji se dobija na CD-u) biste imali mogućnost kreiranja programa snimanja, pa dok ste u kući kamericu namestite da aktivira snimanje samo na detektovani pokret, a kada odete na posao, da snima sve vreme. Snimljeni materijal će se nalaziti na vašem hard disku, a možete mu pristupiti u bilo kom trenutku. Evo kako to izgleda:876

Zelena linija označava interval snimanja aktiviranog pokretom, a crvena obeležava snimanje u neprekidnom modu. Kada želite da pristupite kamerici sa nekog računara, to možete uraditi na njihovom sajtu putem login stranice, a u tom panelu možete podesiti i da vam kamerica javlja putem e-mail-a svaki put kada detektuje pokret.

Kamerici možete pristupiti i preko pametnih telefona (Android, iOS, Windows Phone), a kako interfejs izgleda možete videti na sledećem skrinšotovima:Screenshot_2014-02-20-11-53-37-(Medium)

Rezolucija senzora zadovoljava mnoge upotrebne zahteve, a ona iznosi 640×480 piksela. Iako kamera nema Infra-crvene diode, veoma je osetljiva pa dobru sliku može dati i u lošim svetlosnim prilikama. Na sledećoj fotografiji je primer usnimljenog materijala.11_43_27

Zaključak:

Ova kamerica će vam proširiti vidike u domenu video nadzora. Bilo da želite da nadzirete decu dok se igraju u dvorištu ili svoju malu prodavnicu, ova kamera će veoma kvalitetno uraditi svoj posao. Dobra građa i laka montaža na bilo koju površinu će olakšati početak rada, a veoma laka instalacija softvera i podešavanje IP parametara će učiniti da se osećate kao da ste profesionalac iz domena Internet mreža. Kamericu možete pogledati i u našoj radnji u Beogradu ili poručiti na našoj stranici www.avmarket.rs.

Osigurajte svoju bezbednost pre nego što ona bude ugrožena.

2 KOMENTARI

Comments are closed.