Napravite sami zvučno postolje (dock) za telefon

Sigurno ste nekada poželeli da se muzika puštena na telefonu makar malo jače čuje. Uprkos malim zvučnicima na mobilnim uređajima, moguće je poboljšati akustične performanse naših džepnih saputnika. Sve što će vam biti potrebno da napravite ovaj dock je nekoliko kartonskih rolni od toalet papira, skalpel, lepljiva traka i 100 grama strpljenja.

IMG_42931Pre nego što se upustite u ovaj zanimljivi mini projekat, pogledajte video u kome pokazujemo kako ovaj mali akustični dock za telefon radi.

Uradite sami – dock za telefon od rolni toalet papira from AV market on Vimeo.

Prvo je potrebno sakupiti 4 kartonske rolne od toalet papira. Trebaće Vam i skalpel i lepljiva traka. Dvema rolnama odsecite vrhove ukoso kao što biste sekli čajnu kobasicu, a  zasečene ivice ojačajte trakom. Treću rolnu zasecite u obliku ugriza zuba tako da može da stoji normalno na četvrtoj rolnu.

Untitled drawing (1)Sklapanje može da počne. Rolna broj 4 je baza i na nju će se kalemiti ostale rolne. Broj 1 i broj dva se kosim stranama stavljaju na krajeve rolne 4 i kao takve služe da usmeravaju zvuk. Dobro pričvrstite spojeve trakom i telefonom odmerite koliki ćete prorez na doku praviti.

Ostala nam je još jedna rolna i to ona na čijem kraju je izrez u obliku ugriza. Tu rolnu postavite iza isečenog otvora za telefon, a njena uloga je da se njome spreči padanje doka i da se omogući da se usmerivači zvuka malo podignu. Dobro je zalepite za dock i vaš projekat je završen. Da biste postolju dali neku dodatnu vrednost možete na njemu nešto da nacrtate. Tokom celog rada, dozirajte onih 100 grama strpljenja da se ne biste posekli skalpelom ili makazama.

Ako vas mrzi da se igrate skalpelom i trakom, a i dalje želite jači zvuk sa telefona, razmislite o nabavci nekog od dokova ili prenosivih zvučnika iz naše ponude.

2 KOMENTARI

  1. Ja sam napravila zvucnik od jedne rolne toalet papira.Na oba kraja sam zalepila krep papir i napravile sam mini zvucnik!🤗🤗🤗

Comments are closed.