Zaljubljivanje na pomolu, JBL zvučnici i AKG slušalice

Svi težimo ka kvalitetu, ali nam cena ponekad predstavlja prepreku? Danas to nije tako striktno već je pretraga ključ pronalaska dobre ponude. Za vas smo pronašli dva proizvoda koji daju najbolji odnos cene i kvaliteta. 

Pebbles-k321

Ponesite kućno ozvučenje sa sobom uz AKG K321

Prvo što ćete se pitati kada stavite ove slušalice je odakle dolazi taj duboki bas. Imaćete utisak barem na trenutak  da je neko pored vas pustio muziku na velikim kvalitetnim zvučnicima. I ovo nije fraza, već realni osećaj kvalitetnog i punog zvuka.

akg_k321_white_3

To bi bili prvi utisci korišćenja ovih AKG K321 slušalica koje su mi vratile veru u ˝bubice˝ i uverile me da dobar i kvalitetan  zvuk može da se dobije i iz tako malih drajvera, koje se nalaze u ovim bubicama

Slušanjem različitih vrste muzike (priznajem nisam slušao klasičnu muziku), primetio sam ne samo dubok bass, već i vrlo kvalitetan viskoki i srednji ton, koji ma koliko pojačavali, ne stvara distorziju (izobličenje) ili gubljenja na kvalitetu ni ˝piskutanja i cviljenja˝ na visokim tonovima ( što ima običaj i kod skupljih bubica), kao ni pri pojačanju zvuka do maksimuma. Ne bih preporucio slušanje na maksimumu jer slušalice stvaraju jaku izolaciju pa ako ste u saobraćaju ili  šetate može se desiti da odlutate od čula sluha..

Bilo da slušate laganu, Chillout muziku, Rep, HipHop ili neki dobar Deep House, videćete da kvalitet zvuka zadovoljava sve vaše audiofilske potrebe. Posle testiranja AKG K321 slušalica (bubica) , i sam sam postao korisnih istih

AKG K321

Zaključak:

Da bi se iz bubica izvukao maksimalno kvalitetan zvuk, a to važi najviše za bas (niski zvuk), bubice treba lepo i do kraja staviti u ušne škojke, tako da kada ih stavite osetite blagi vakum. Tek tada ćete biti spremni da poletite u nove duboke dimenzije pravog i kvalitetnog zvuka kakav pružaju AKG K321 sa njihovim fenomenalnim malim drajverima, svakako velikih mogućnosti. Ove slušalice takođe mogu biti sjajan poklon za svakog zaljubljenika u muziku pa će vam za potpuno iznenađenje nedostajati samo papir za uvijanje i mašna.

JBL Pebbles zvučnici za desktop i laptop računare

Ako tražite kvalitetne zvučnike, bez očekivanja da će vam se kuća tresti, onda je ovo pravi izbor za vas i vaš laptop/desktop računar. Obzirom da se napajaju preko USB-a, pred sobom nećete imati izazov potrage za dodatnom utičnicom, a sve što treba da uradite je da ubacite stereo ulaz jednog zvučnika u drugi zvučnik i USB kabal u računar (dolaze u kompletu). Zvučnici su veoma lepo dizajnirani, a kako i ne bi bili kada dolaze od novijih generacija dizajnera JBL-a. Osim dizajna, iznenadiće vas zvuk koji reprodukuju, a to je rezultat višedecenijskog iskustva u projektovanju i proizvodnji zvučnika. Kvalitetni, lepi, kompaktni, lako prenosivi.  Da li Vam je potrebno nešto više od toga?

jbl_pebbles_speakers_2

Sad ćemo se osvrnuti malo na reprodukciju zvuka koji pružaju ovi JBL Pebbles zvučnici. Dakle posle ubacivanja USB kabla u računar sve što treba da uradite je da pustite muziku ili film na vašem računaru i podesite jačinu zvuka. Na jednom od zvučnika (primer slika 1),  potenciometar na boku u obliku tanjirića služi da se sa nim pojačava i utišava zvuk, a vremenom potane zarazno ˝klizanje˝ kroz podešavanje zvuka :). Ako želite nekoga da iznenadite, ovi zvučnici će verovatno oduzeti dah. Takođe, ovde će vam trebati papir i mašna za uvijanje. 🙂

JBL-Pebbles-9-818x600

Zakljucak: 

Ovaj zvučnik je najbolje upotrebljavati na stolu pored monitora i laptop-a. Od njih možete da očekujete kvalitetan ali ne i gromoglasan zvuk i jak bas. Imajte u vidu da se zvučnici napajaju preko USB-a pa pritom ne zahtevaju veliku snagu i potrošnju, ali ipak kvalitetan i zadovoljavajući zvuk koji će prijati ušima. Ako ste razmišljali da treba da zamenite stare zvucnike ili pak želite lako prenosive zvučnike za laptop, onda ne tražite dalje,  JBL ipak zna kako napraviti kompaktne a ne tako skupe zvučnike kao što su ovi.

Oba proizvoda, do isteka zaliha, možete pogledati u našem maloprodajnom objektu u Balkanskoj 40 u Beogradu.

2 KOMENTARI

  1. Danas sam kupio slusalice AKG K321 i mogu reci da na prvi pogled deluju izvanredno. Sam dizajn nije los, medjutim kvalitet izrade je ispod proseka uzevsi u obzir da su same slusalice proizvedene od niskokvalitetne plastike, a ni kabl nije nista bolji. Sto se samog zvuka tice, ono sto sam prvo primetio bio je bas koji bukvalno svira onako kako pise na papiru. Za visoke tonove bih isto mogao reci da su bolja strana ovih slusalica. Jedino razocarenje su 120 decibela koje nisam mogao cuti, ocekivao sam da ce biti znatno glasnije. Sve u svemu moja ocena je 8/10.

  2. Kupio sam ove slušalice AKG321 i mogu reći samo reči hvale. Zvuk je zaista sjajan. A bas je prosto neverovatan. Što se tiče samog dizajna, lep je, a slušalice lepo prijanjaju u uvo. Kvalitet samih slušalica i kablova nije loš, naravno uvek može bolje, ali da se razumemo, za cenu za koju su ove slušalice dostupne, nešto bolje od ovoga zaista nije moguće dobiti. Ipak je najbitniji zvuk, a za dodatni kvalitet materijala ćete platiti znatno više, da ne kažem mnogo više. BEST BUY za ovu cenu i to kakav zvuk daje. Savršeno. 5 zvezdica 🙂

Comments are closed.