CES 2018 – Harman Kardon predstavio nove audio uređaje za 2018. godinu

harman kardon

Na ovogodišnjem CES 2018 skupu u Las Vegasu proizvođači audio uređaja i opreme predstavili su inovacije koje nas čekaju u tekućoj godini. Harman Kardon je definitivno briljirao osvojivši sedam nagrada za inovacije. Glavna inovacija ove godine, koja dominira kod većine audio uređaja, definitivno je vodootpornost.

U prethodnom tekstu već smo pisali o JBL prenosivim zvučnicima JBL Go 2, Xtreme 2 i Clip  3, koji su vodootporni po IPX7 standardu, a u ovom ćemo predstaviti i ostale audio uređaje koji su vredni pažnje.

akg n5005

AKG Marquee N500k slušalice

Hi-Res audio sertifikovane slušalice nude kvalitetan bas. Slušalice imaju ugrađene dinamičke drajvere od 9,2mm, otporne su na grebanje i oštećenja, sa 5 različitih umetaka za uho i 3 različita kabla, ugrađen je i mikrofon za pozive, a baterija traje do 8 sati kada ih koristite kao bežične. Tvorci ovog modela slušalica kažu da je zvuk savršen jer je rezultat višegodišnjeg rada. Za tako savršen zvuk, biće potrebno izdvojiti i dosta novca. Najavljena maloprodajna cena slušalica je 999,95 dolara.

harman kardon

Harman Kardon Allure Portable bežični zvučnik 

Ovaj model bežičnog zvučnika sa ugrađenom podrškom Amazon Aleksa asistenta je bežična verzija Harman Kardon Allure Smart zvučnika koji je predstavljen na IFA 2017. Zvučnik ima dva 1,7-inčna drajvera od po 20W. Strimovanje muzike moguće je preko Wi-Fi i Bluetooth konekcije, a baterija traje do 10h. Maloprodajna cena biće 199 američkih dolara.

jbl reflect

JBL Reflect i JBL Endurance sports slušalice 

Reflect serija će dobiti dva nova modela: Reflect Mini 2 i Reflect Contour 2, oba sa IPX5 standardom što ih čini otpornim na znoj i vlagu. Modeli su bežični sa baterijom do 10 sati i imaju ugrađen mikrofon za handsfree pozive. Maloprodajna cena biće 99,95 američkih dolara.

jbl endurance

Endurance serija je malo drugačija u odnosu na Reflect seriju jer nudi slušalice za različite sportske aktivnosti. JBL Endurance Run su žičane slušalice sa IPX5 standardom, dok su Endurance Sprint sa IPX7 standardom, što znači da su slušalice u potpunosti vodootporne i pogodne za plivanje. Endurance Jump su sa automatskim uključivanjem muzike kada ih korisnik stavi na uši, i automatskim isključivanjem kada ih skine. Endurance Dive imaju memoriju od 1GB za skladištenje muzike. Cene slušalica, u zavisnosti od modela, biće od 19,99$ do 89,99$.

jbl everest

JBL Everest sa Google Assistant podrškom 

Serija Everest slušalica sada ima jednu novinu, a to je Google Assistant podrška. Senzori za podršku nalaze se školjki i omogućavaju korisnicima da zadaju komandu Google asistentu. Na tržištu će već ovog proleća biti dostupna tri modela iz nove Everest serije: Everest 310GA, Everest 110GA i Everest 710GA. Cena još nije poznata.

jbl link view

JBL Link View 

Potpuni novitet iz JBL-a je pametni zvučnik sa displejem i Google Assistant podrškom. Displej na zvučnik je visoke definicije, veličine od 8 inča i sa kamerom od 5MP za interakciju sa korisnikom. Link View ima ugrađenu i Chromecast podršku. Zvučnik ima dva zvučnika sa strane zajedno sa jednim pasivnim radijatorom. JBL Link View je zvučnik koji zauzima malo mesta i moguće ga je lako očistiti, što ga čini izuzetno zgodnim za kuhinju. JBL Link View će biti dostupan tokom leta 2018. ali samo u Americi, dok će u ostatku sveta biti u prodaji kasnije.

Pratite i dalje naš blog i prvi saznajte kada će novi proizvodi biti dostupni na srpskom tržištu.