Pametni zvučnici sa virtuelnim asistentom sve popularniji i u 2018. godini

Pametni uređaji odavno vladaju svetom tehnike i tehnologije. Zvučnici, telefoni, kamere, aparati za domaćinstvo… sve je sada pametno. Pametne tehnologije su iz dana u dan sve bolje, pa nam i sami uređaji nude više mogućnosti. Ovogodišnju najveću konferenciju tehnologija CES 2018, prvi događaj u ovoj godini koji okuplja ljude iz sveta tehnike i tehnologije, preplavilo je mnoštvo pametnih uređaja. I svaki od proizvođača se trudio da njegov uređaj bude pametniji.

Tako je i popularnost pametnih zvučnika u prošloj godini doživela pravu ekspanziiju, pa su oni bili glavna atrakcija i na CES 2018 događaju. A u Americi pametni zvučnici masovno naseljavaju spavaće i dnevne sobe. Takvi trendovi diktiraju i nova dostignuća i funkcije pametnih zvučnika. Pa tako brendovi koji proizvode pametne zvučnike, pokušavaju da stvore dobar uređaj koji će na pravi način komunicirati sa korisnikom.

harman kardon

Posebno su interesantni pametni zvučnici sa virtuelnim asistentom, kao što je Google assistant podrška ili Alexa. Iako je tehnologija zvučnika sa virtuelnim asistentom još u povoju, ovakvi zvučnici su za kratko vreme osvojili mnoge korisnike. Zvučnici koji imaju dobru podršku, tačne informacije i budu laki za korišćenje, biće najzastupljeniji i najpopularniji na tržištu u 2018. godini.

Zašto su pametni zvučnici sa virtuelnim asistentom doživeli takvu popularnost i interesovanje?

Odgovor je vrlo jednostavan: zato što nude različita iskustva na jednom mestu. Pametni zvučnici su postali toliko pametni da ujutru kada se probudite možete da upalite svoj zvučnik i tu dobijete kompletnu dozu informacija koja vam je potrebna za početak dana. Počev od vremenske prognoze, gužve u saobraćaju, najvažnijih vesti do toga da možete naručiti picu ili kupiti nešto od garderobe na sniženju i sve to na jednom mestu. Upalite jedan uređaj i dobijete sve što vam treba.

jbl link

Pametni zvučnici sa virtuelnim asistentom su postali kao ljudi, oponašaju vašeg ličnog asistenta i razgovaraju sa vama. Vrlo su praktični i pružaju vam sve informacije na jednom mestu. A da ne govorimo o tome koliko ih je lako preneti sa jednog mesta na drugo, plus mogućnosti koje imate kroz multiroom ozvučenje. Vaš lični asistent može biti u svakom delu vaše sobe, sa uvek spremnim i svežim informacijama, podsetnicima, ponudama i svim podacima koji su vam potrebni.

Šta još možemo očekivati od pametnih zvučnika sa virtuelnom asistencijom u 2018. godini?

Danas pametni zvučnici mogu da obave samo neke jednostavnije zadatke, jer ne razumeju dovoljno korisnike. Međutim, u bližoj budućnosti će se i to promeniti i glavni aduti neće mogućnost zadavanja komandi, kao što je to sada, već će biti intuicija.

U budućnosti možemo očekivati da pametni zvučnici budu više personalizovani i uslužniji. Možemo očekivati da znaju sve o nama, pa i da nam sami serviraju informacije koje mi želimo ali bez toga da ih tražimo. Možemo očekivati i da pametni zvučnici rade na našem maternjem jeziku, pošto za sada ovakva mogućnost ne postoji.

jbl

Možemo se nadati i tome da će u budućnosti virtuelni asistenti moći da obavljaju i neke poslove za nas, kao i da će pretraživati informacije koje su nam potrebne. Već sada je moguća kupovina putem zvučnika, a u planu je da se procenat kupljenih stvari putem virtuelnog asistenta poveća. Svakako će biti daleko inteligentniji od današnjih. Neki će možda biti inteligentniji i od nas samih.

Možda nećemo baš sve novine dočekati u 2018. godini, ali jedno je sigurno, a to je da pametni zvučnici sa virtuelnim asistentom postaju sve popularniji i traženiji. Pratite nas i dalje i prvi nabavite svoj pametni zvučnik sa virtuelnim asistentom kada se pojavi na našem sajtu.