Bose QC35 – otarasite se buke i kablova!

Kako poboljšati jedne od najboljih NC slušalica na svetu? Lako, zamenite dosadne kablove bežičnom konekcijom. Saznajte više o Bose QC35, nasledniku veoma popularnih QuietComfort NC slušalica.
Bose QC35 slušalice

Dugo očekivan naslednik popularnih Bose QuiteComfort 25 NC slušalica je uskoro tu, ali ovoga puta bez nepotrebnih kablova. Bose je konačno ispunio želju mnogih korisnika i ovoga puta dizajnirao nove QuietComfort slušalice sa bežičnom konekcijom umesto kablova prateći sve popularniji trend bežičnih slušalica.

Nove Bose QC35 slušalice po dizajnu dosta podsećaju na prethodni QuietComfort model, ali je ovoga puta kabal zamenjen ugrađenom Bluetooth konekcijom i NFC funkcijom za jednostavnije povezivanje sa kompatibilnim mobilnim telefonima samo jednim dodirom.

Pored Bluetooth konekcije tu je i dalje vrhunska NC tehnologija za neutralisanje buke okoline, a Bose tvrdi da je projektovao sistem do najsitnijih detalja kako bi Bluetooth i NC tehnologija radile zajedno, bez kompromisa po premijum kvalitet zvuka koji je bio glavni adut prethodnog modela.

Za one koji nisu upućeni u NC (Noise Cancelling) tehnologiju, ova tehnologija koristi mikrofon ugrađen u slušalice da neutrališe neželjene zvuke okoline. Mikrofon “hvata” zvuke iz okoline slušaoca i istovremeno u realnom vremenu stvara jednake ali suprotne zvučne talase pridodajući ih muzici čime praktično zvuk iz okoline nestaje a slušalac može da uživa u muzici bez obzira na sredinu u kojoj se nalazi.

Pored Bluetooth konekcije promenjen je i sistem napajanja, pa umesto standardne AAA baterije koja se kod prethodnog modela koristila za napajanje NC elektronike, QC35 sadrži ugrađenu punjivu litijum-jonsku bateriju koja kompletno napaja slušalice (Bluetooth i NC) i omogućava do 20 sati slušanja muzike sa samo jednim punjenjem. Sasvim dovoljno da kompletno preslušate prosečnu plejlistu telefona.

Bose QC35 slušalice se očekuju u prodaji krajem 2016 po ceni od 350 dolara, a za one nestrpljive neke od već dostupnih alternativa su nove JBL Everest Elite 700NC ili AKG N60 NC slušalice.