Zlatna Stevie nagrada za JBL Trip

Lepe vesti za kompaniju Harman, na nedavno održanom prestižnom Stevie Awards događaju JBL Trip je osvojio zlatnu nagradu u kategoriji potrošačke elektronike. Pročitajte više o ovom specifičnom audio sistemu za automobil.

JBL Trip Gold Stevie Award 2016

Pre svega da kažemo par reči o Stevie Awards nagradi. Ovaj prestižni poslovni događaj osnovan je 2002. godine sa ciljem da se nagrade najbolja dostignuća u poslovnom svetu. Svake godine Stevie Awards okupi neke od najvećih svetskih brendova koji se takmiče u različitim kategorijama grupisanim u 7 programa, dok više od 200 sudija ocenjuje njihov doprinos – od najbolje korisničke podrške, pa sve do inovacija na polju novih proizvoda.

Na ovogodišnjem Stevie Awards događaju kompanija Harman osvojila je zlatnu nagradu u kategoriji potrošačke elektronike za svoj novi JBL Trip uređaj, a u nastavku teksta predstavićemo vam najbitnije funkcije ovog zanimljivog uređaja.

JBL trip spada u sve-u-jednom audio uređaje i najlakše ga je opisati kao spoj handsfree uređaja za automobil i bežičnog prenosivog zvučnika. Obzirom da se većina savremenih prenosivih zvučnika može koristiti i za handsfree pozive, JBL je došao na ideju da svoje bogato iskustvo u dizajnu i proizvodnji istih proširi i na pristupačne handsfree uređaje. Iz te ideje početkog godine nastao je i njihov prvi uređaj ove vrste – JBL Trip.

JBL Trip u automobilu

Poput većine JBL prenosivih zvučnika, Trip sadrži kvalitetan zvučnik, mikrofon sa Harman NC tehnologijom za eliminaciju buke okoline, ugrađenu Bluetooth konekciju za bežično povezivanje sa mobilnim telefonima i punjivu bateriju koja omogućava do 20h rada kada se koristi kao handsfree za pozive i govorna obaveštenja.

Ono što Trip razlikuje od prenosivih zvučnika jeste puna podrška za Apple Siri i Google Now servise, podrška za ADAS navigacione aplikacije poput iONRoad i veliki tasteri za jednostavno uspostavljanje i prekidanje veze. Trip se lako montira na vizor u automobilu pomoću pratećeg nosača i omogućava bezbedno telefoniranje bez pomeranja ruku sa volana, a obzirom da je samostalan sistem i ne zahteva nikakvu integraciju sa audio sistemom automobila, auto radio možete i dalje koristiti za muziku.

Za razliku od većine drugih profesionalnih handsfree uređaja, Trip se može lako skinuti sa vizora i po potrebi prebaciti u drugi automobil, ili pak ukoliko ste stigli na željenu destinaciju možete ga poneti sa sobom kako bi nastavili razgovor i van automobila. Lako skidanje donosi još jednu, možda najbitniju prednost u odnosu na klasične handsfree uređaje, a to je mogućnost da JBL Trip koristite i kao prenosivi zvučnik za muziku. Iako nije super glasan kao drugi JBL prenosivi zvučnici, Trip ima isti kvalitet zvuka karakterističan za JBL i dovoljno snage da grupi od nekoliko osoba omogući uživanje u dobrom zvuku.

Obzirom da video govori mnogo više od reči, za kraj teksta pogledajte kratak promotivni video o JBL Trip-u: