Pametno ogledalo osetljivo na dodir

Svi mi svakodnevno koristimo ogledala, posebno ujutru kada se spremamo za izlazak iz kuće. Međutim, jedan čovek je u tome video šansu da ogledalo učini korisnijim pa je sebi napravio pametno ogledalo. Pogledajte kako to izgleda.

Rajan Nelvan (Ryan Nelwan), inženjer u Swipe Labs studiju za dizajn aplikacija, napravio je potpuno funkcionalno pametno ogledalo osetljivo na dodir koje koristi poseban softver da pokrene neke od popularnih aplikacija.

Pametno ogledalo - početni ekran

Ogledalo sadrži početni ekran koji u uglovima prikazuje dodatke sa korisnim informacijama, i to u gornjem levom uglu vremensku prognozu i informacije o tome koliko vremena vam je potrebno da stignete do posla sa vaše trenutne lokacije, a u gornjem desnom uglu datum i sat.

Donji levi ugao ima dodatak za muzički plejer sa osnovnim kontrolama za reprodukciju muzike, pa ukoliko želite da se spremate za posao uz omiljenu muziku, možete uključiti istu samo jednim dodirom. Glasnoće zvuka se lako kontroliše povlačenjem dva prsta naviše ili naniže po ogledalu.

Pametno ogledalo - aplikacije i tastatura

U donjem centralnom delu ogledala nalazi se taster koji prikazuje sve instalirane aplikacije, a Nelvan je za sada prilagodio nekoliko aplikacija za rad sa ogledalom. Na ekranu sa aplikacijama u gornjem levom uglu nalazi se ikonica za pretragu koja aktivira prikaz pune QWERTY tastature za lako filtriranje aplikacija.

Ogledalo takođe podržava prikaz video snimaka, a video plejer možete slobodno pomerati po ekranu, na primer u stranu kako vam ne bi smetao dok se spremate. Pored plejera ogledalo ima još dosta funkcija, a jedna od zanimljivijih je upozorenje kada kasnite, kao i mogućnost da direktno sa ogledala zakažete Uber vozilo, ili pak da otkažete vozilo ukoliko ste se predomislili.

Na video snimku ispod možete pogledati prikaz rada ogledala.

Da li bi i vi voleli da imate ovakvo ogledalo? Ostavite nam komentar ispod, a ukoliko vam se dopada članak možete ga i podeliti sa prijateljima.