Zašto su True Wireless slušalice “must have” ove godine

Tokom 2019. godine različiti brendovi su nam predstavili modele True Wireless slušalica. I one su nas zaista oduševile. Zbog toga su za kratko vreme postale veoma popularne. Nametnule su se i kao fenomenalan poklon za prave ljubitelje novih tehnologija i dobrog zvuka.

Šta su True Wireless slušalice

True wireless slušalice su in-ear slušalice koje se bežično povezuju ne samo sa mobilnim uređajima, već i jedna sa drugom. To znači da ne postoje nikakve žice.

Kako funkcionišu? Uređaj se preko bluetooth konekcije poveže sa jednom slušalicom (master slušalicom), koja zatim šalje zvuk drugoj slušalici. S obzirom na veličinu, nema puno mesta za bateriju. Same slušalice najčešće obezbeđuju 3-8h muzike. Ali proizvođači znaju da to nije dovoljno pravim zavisnicima od dobrog zvuka, pa su osmislili futrole u kojima, osim što možete čuvati slušalice, možete dopuniti bateriju. Futrole u proseku obezbeđuju još oko 15-20h baterije, što je i više nego dovoljno za svakodnevno slušanje muzike.

Kome su namenjene

Jednom rečju: svima. Iako ovo zvuči kao kliše i neko bi mogao pomisliti da je samo fraza, zaista su namenjene svim grupama ljudi. Prvobitni modeli su, činjenica, bili namenjeni onima koji slušaju muziku dok obavljaju svakodnevne obaveze. Međutim, kako je popularnost slušalica rasla, tako su pravljeni različiti modeli za različite grupe potrošača. Za neke, idealan su modni detalj i pokazatelj dobrog ukusa.

Za one kojima je produktivnost na prvom mestu

Da li kupujete poklon osobi kojoj je produktivnost na prvom mestu, koja uvek telefonira i proverava poruke? Ako da, za nju su idealne slušalice koje omogućavaju hands free pozive. Jedan model koji to omogućava su JBL Tune 225TWS potpuno bežične slušalice. Kada ih jednom upari, multi-tasker više ne mora da brine o njima. Sve kontrole se nalaze upravo na slušalicama i omogućavaju da pauzirate muziku, preuzimate pozive jednim dodirom slušalice. Na taj način ruke ostaju slobodne za mnogo važnije zadatke 🙂

Za sportiste i one koji bi želeli da to budu

Još od prvog vokmena, mogućnost slušanja muzike u pokretu menjala je naš način vežbanja. True Wireless slušalice su sledeći korak u tom napretku. Sve više modela ovih slušalica proizvodi se specijalno za vežbanje. Zapravo vežbači i sportisti će primetiti najveću razliku jer im više ništa neće ograničavati kretanje.

Model sportskih potpuno bežičnih slušalica koji preporučujemo su JBL Endurance Peak 2. Poseduju Power Hook lučne vešalice koje se kače iza uha pa ni tokom veoma intenzivnih treninga neće ispasti iz uha i time ugroziti Vašu bezbednost. Opremljene su i neverovatno moćnom futrolom koja Vam omogućava još 24h omiljene muzike, pored 6h koje obezbeđuju same slušalice.

Za baš velike ljubitelje muzike

U moru svestranih slušalica idealnih za obavljanje raznih zadataka uz muziku, Sony je pripremio slušalice za prave, velike ljubitelje muzike. Sony WF-1000XM3 su dizajnirane za vrhunski zvuk. Pre svega, optimizovali su Bluetooth konekciju za snažniji i veći domet. Poseduju i Noise Cancelling tehnologiju koja blokira pozadinsku buku, tako da ništa ne ometa uživanje u kvalitetnom zvuku bogatom detaljima.

Bez obzira na to da li želite da obradujete sebe ili one koji vole produktivnost, sportiste ili prave ljubitelje muzike Truly wireless slušalice su pravi izbor. Uz potpuno bežični dizajn, bićete potpuno slobodni.