Predstavljamo vam Bose Soundtouch 500 i Soundtouch 700 soundbar

Televizori postaju sve veći i tanji, nude sve bolju sliku i razne smart funkcije, ali i sve lošiji zvuk. Iza toga stoji jednostavna logika – što je TV tanji, tanji su i zvučnici. Zato su mnogi u potrazi za ozvučenjem koje će nadograditi zvuk TV-a. Kupovina 5.1 sistema za većinu je skupa ili jednostavno nemaju prostora u stanu. U poslednjih nekoliko godina soundbar se nametnuo kao idealno rešenje i tako postao jedan od najtraženijih proizvoda i najboljih poklona. Danas vam predstavljamo Bose premium modele – Soundtouch 500 i Soundtouch 700 saundbarove.

Na prvi pogled se vidi da je Soundbar 500 (80cm) malo manji od 700 (1m). Osim veličine, dizajnerski su veoma slični. Proizvode se u crnoj i beloj boji. Veoma su elegantnog dizajna. Oba saundbara su opremljena jednim HDMI ARC ulazom i optičkim audio ulazom.

Važno je napomenuti da dolaze sa Amazon Alexa i Google Asistentom, kao i podrškom za Apple Air Play 2. AirPlay 2 omogućava omogućava bežično povezivanje i striming sadržaja sa iPhone, iPad i Apple TV-a.

Soundtouch 500

Već na prvi pogled možete videti da se radi o proizvodu vrhunskog kvaliteta. Mat materijal iznad aluminijumske rešetkice na kom se vide samo tasteri na dodir definitivno tome doprinosi. U zvučniku se nalazi čak osam mikrofona za glasovne asistente. To znači da će vas Alexa odlično čuti i razumeti i s malo veće udaljenosti. Ovaj zvučnik dolazi sa jednostavnim daljinskim upravljačem preko kog možete podesiti Soundbar 500. Uz to, možete instalirati i Bose aplikaciju koja je dobro organizovana i jednostavna za korišćenje.

Zvuk je fenomenalan. Jasan je i čist na svim jačinama. U srednjim i visokim tonovima ovaj Bose soundbar prosto sija, ali i niski tonovi sasvim lepo zvuče. Ipak, ako vam je potreban snažniji bas, jednostavno mu dodajte Bass Module 500.

Soundbar 700

Sam vrh Bose ponude saundbar zvučnika, Soundbar 700 je malo veći i možda za nijansu elegantniji od modela 500. Na gornjoj strani zvučnika nalazi se staklo koje fenomenalno izgleda. Staklo u crnoj boji možda deluje kao magnet za prašinu i otiske prstiju, pa je Bose rešio da predupredi sve naše strahove dodajući u pakovanje krpicu za čišćenje ovog saundbara. Ono što je definitivno sjajno je da se baš lako čisti, tako da nemate razloga za brigu.

Na samom zvučniku postoje samo dva tastera osetljiva na dodir, dok se ostatak nalazi na daljinskom upravljaču. Daljinski je prilagođen i korisnicima koji se brinu da će ukoliko pritisnu pogrešan taster poremetiti podešavanja, jer su na prvi pogled dostupne samo osnovne kontrole. Kao i Soundbar 500 i ovaj možete kontrolisati pomoću Bose aplikacije.

Što se zvuka tiče, zaista je fenomenalan. Drajveri obezbeđuju odlične srednje i visoke tonove i jasne vokale. Zvuk ispunjava prostoriju i stvara utisak da je mnogo više zvučnika u sobi. Bas je takođe veoma dobar, posebno kada se uzme u obzir da ne postoji poseban vufer. Naravno, ukoliko vam to nije dovoljno povežite ga sa Bass Module 700 vuferom.

Sve u svemu i jedan i drugi Bose soundbar vam nude fenomenalan zvuk i elegantan dizajn. Odlično će se uklopiti sa enterijerom i značajno nadograditi zvuk vašeg TV-a. Kao što sigurno već znate, na našem sajtu ćete pronaći odličnu ponudu soundbar zvučnika, a kao i uvek, na blogu savete za najbolju kupovinu.