Upoznajte novi Harman Kardon Invoke zvučnik sa Cortana personalnim asistenotom

harman kardon invoke

Novi pametni zvučnik, Harman Kardon Invoke sa Cortana personalnim asistentom, već je privukao ogromnu pažnju ljubitelja dobrog ozvučenja. Kombinacija prefinjenog, elegantnog Harman Kardon dizajna i zvuka od 360 stepeni, sa inteligencijom Cortana asistenta, čine ovaj zvučnik ozbiljnom konkurencijom pametnim zvučnicima.

harman kardon

Prvi utisci Harman Kardon Invoke zvučnika su pozitivni. Kao i kod drugih pametnih zvučnika, korisnici mogu da puštaju muziku kvalitetnog zvuka, upravljaju kalendarima, postavljaju podsetnike, proveravaju saobraćaj, dobijaju razna obaveštenja i kontrolišu druge pametne uređaje. Harman Kardon Invoke ima opciju da možemo pozvati nekog pomoću zvučnika i to putem Skajpa, a integrisane su i druge Microsoft aplikacije.

HK_Invoke_004

Sa više od 60 godina iskustva u svetu proizvodnje audio uređaja, od Harman Kardona ne očekujemo ništa više od dobrog zvučnika sa savršeno čistim zvukom, tako da to ne dovodimo u pitanje. Tako kažu i u Harman Kardonu, ponosni su što mogu da ponude zvučnik sa izuzetno bogatim audiom i modernim i praktičnim dizajnom, koji će pre svega, dobro služiti poslovnim ljudima kojima je svaki trenutak važan. Harman Kardon Invoke napravljen je sa već prepoznatljivom strašću za komunikacijom, povezivanjem, dobrim zvukom i dizajnom, pa njegovi proizvođači garantuju kupcima da je reč o ekskluzivnom zvučniku, koji je sada obogaćen ličnom asistencijom Cortane.

Ocene

Korisnici koji su probali novi zvučnik, ocenili su Harman Kardon Invoke pozitivnim ocenama za dizajn, kvalitet zvuka i integracijom sa Microsoft Office. Međutim, nisu prošle nezapaženo ni njegova ograničenja, kao na primer to da zvučnik ne podržava sve muzičke aplikacije i servise kao što su: Pandora, Google Calendar, Gmail… Bilo je i negativnih kritika zbog cene proizvoda, jer je tržište veoma kompetitivno, posebno kada se sada svi proizvođači trude da izbace što bolje pametne zvučnike.

Zvuk muzike

Oni koji su probali zvučnik navode da Harman Kardon Invoke ima bolje zvučnike od nekih drugih pametnih zvučnika kao što su Echo ili Google Home, kao i to da muzika zvuči dosta bolje. Navode da je bas koji emituje ovaj zvučnik impresivan.

Softver

Korisnici Harman Kardon Invoke zvučnika mogu da pristupe kalendaru preko Outlook-a ili Office 365 naloga, i mogu da dodaju to-do listu u Cortana aplikaciji, dok Google kalendar nije podržan. Ali će ovo biti omogućeno u budućnosti, naveli su iz Harman Kardona.

Harman Kardon Invoke trenutno ne podržava sve muzičke aplikacije, ali podržava većinu. Tako da se većina korisnika slaže da ovo ne treba da bude prepreka za kupovinu ovog zvučnika.

Slab ekosistem

Jedna od zamerki ovog Harman Kardon Invoke zvučnika jeste to što ne omogućava online kupovinu, ali s obzirom na to da je u pitanju zvučnik i da je ipak kvalitet zvuka važniji od nekih drugih opcija, ovaj ‚‚nedostatak‚‚ i nije tako važan. Kao i to da je po pitanju komandi, zvučnik malo ograničen.

Ono što će u budućnosti biti razvijeno je veća mogućnost kontrolisanja drugih uređaja putem Cortane i zvučnika. Za sada je ova tehnologija u povoju  kod većine proizvođača. Tako Amazon i Microsoft rade na tome da Cortana i Alexa mogu da razmenjuju informacije i sarađuju, što bi u budućnosti trebalo da obogati ekosistem Harman Kardon Invoke zvučnika.

Od 22. oktobra, zvučnik je dostupan na američkom tržištu i već je poznata njegova startna cena koja iznosi 199 dolara. No ipak, mi u Srbiji ćemo morati malo da pričekamo. Pratite naš sajt i saznajte prvi kada Harman Kardon Invoke stiže i na naše tržište.