Prava stvar za profesionalne muzičare – uređaj koji snima zvuk studijskog kvaliteta, a može da stane u džep

Imamo pravu dobru vest za sve profesionalne muzičare, a to je da je firma iZotope pomerila standarde profesionalnog zvuka i napravila prvi uređaj koji nudi profesionalni kvalitet a može da stane u džep. Spire Studio je toliko mali da može stati u ruku, ali zato snima zvuk studijskog kvaliteta.

zvuk studijskog kvaliteta

Iako se iZotope kompanija više bavi audio softverima, ovoga puta su proizveli prvi audio hardver i već sada su postavili novi zadatak konkurenciji. Iako postoje mnogi prenosivi uređaji koji snimaju zvuk studijskog kvaliteta, mnogi od njih nisu tako jednostavni za korišćenje pa moraju biti priključeni na telefon, neki instrument ili na neki drugi uređaj. Spire Studio je potpuno bežičan uređaj, što ga čini veoma praktičnim za korišćenje.

Mikrofon je ugrađen u prednjem delu uređaja, kao i ulaz za slušalice, pozadi ima dva XLR/TS ulaza sa Greace Design pretpojačalima, još jedan ulaz za slušalice i 48V fantomsko dugme za napajanje kondenzatorskog mikrofona. Na vrhu uređaja su dugmad za kontrolu snimanja i opcija za proveru zvuka koja vam omogućava da uređaj sasluša ono što snimate u toku 10 sekundi i onda vam omogućava da ručno odradite podešavanja zvuka. Naravno, za to je predviđena određena aplikacija koju je potrebno instalirati na telefon.

spire studio

Spire Studio omogućava da snimite zvuk studijskog kvaliteta i do 8 posebnih slojeva audio zvuka za svaki pojedinačni projekat. To znači da će zvuk bubnjeva biti odvojen od zvuka gitare, koja s druge strane može biti odvojena od vokala i tako dalje. Spire Studio snima sve u FLAC formatu i slojevi mogu da se spoje na više načina putem aplikacije. Tu je i interfejs gde svakom pojedinačnom sloju mogu biti dodati i razni efekti, moguće ih je editovati i seći. Odatle, svaki sloj može biti eksportovan i onda možete raditi dalje na svom projektu u DAW-u ili direktno eksportovati master output, sa opcijom da postavite projekat na društvenim mrežama kao što je SoundCloud ili YouTube. Spire Studio može i da kreira svoju Wi-Fi mrežu, tako da će aplikacija biti uvek dostupna, bez obzira na to gde se vi trenutno nalazite.

Kada imate ovako mobilnu i praktičnu spravu i mogućnost da uz pomoć nje snimite audio zapise profesionalnog kvaliteta, to može biti veoma korisno. Posebno ako vam često dođe inspiracija kada ste u pokretu i niste u mogućnosti da odmah snimite ono što zamislite u studiju. Jedna od dobrih strana je i kada želite da uhvatite sponatanost nekog nastupa na ulici npr. Uređaj može biti odlično rešenje za muzičare u pokretu ili one koji nemaju mogućnosti da priušte sebi snimanje u profesionalnom studiju sa inženjerom zvuka. Uređaj ne služi da zameni profesionalnu opremu, već da vam omogući da u istom trenutku snimite audio zvuk kada god to poželite.

Tako da ako vam treba prenosivi mini profesionalni studio koji snima zvuk studijskog kvaliteta, uređaj može biti odličan izbor. Njegova prodajna cena biće 349$.

Pogledajte kratak video o tome kakve vam sve mogućnosti pruža Spire Studio uređaj:

Pozivamo vas da i dalje pratite naš blog i uvek budete u toku sa svim novostima, kako na našem, tako i na svetskom tržištu.