Bežični modularni zvučnici koji omogućavaju da složiš zvučnik kakav želiš

modularni zvučnici

Da, konačno je i to moguće: ljubitelji zvuka mogu sami da kreiraju oblik, dimenzije i jačinu zvuka kakve žele zahvaljujući modularnim zvučnicima. Modularni zvučnici su proizvod manje poznate švedske kompanije Soundots, koja je definitivno uspela da stekne veliku popularnost na ovogodišnjoj CES konferenciji.

Već smo pisali o tome kako su CES 2018 događaj preplavili bežični zvučnici. I dok su mnogi proizvođači zvučnika akcenat stavili na zvučnike sa virtuelnim asistentima, Soundots kompanija je uspela da se izdvoji jednim totalno drugačijim pristupom: bežičnim zvučnicima koji mogu da se slažu kao Lego kockice i kreiraju veću celinu.

soundots

Zahvaljujući specijalnom dizajnu, modularni zvučnici mogu da se spajaju ili slažu jedni na druge i na taj način oblikuju veliki zvučnik. Jedan zvučnik može biti idealan za desktop računar, malu sobu, radni sto, a ako složite više njih, onda možete napraviti i ceo jedan stub ili zid od zvučnika. Teoretski, moguće je tako naslagati čak do 65 000 zvučnika koji će svetliti i emitovati muziku u istom ritmu i to sa jednog telefona.

Kompanija je koristeći AiFi pametnu tehnologiju, napravila tačke koje omogućavaju prenos muzike kroz zvučnike i njihovo brzo uparivanje. Tako da, kada se te tačke spoje tako što stavite zvučnike jedan na drugi ili jedan pored drugog, onda automatski dolazi do prenosa i spajanja muzike i ta dva zvučnika počnu da rade kao jedan. Ovaj prenos muzike se odvija u veoma kratkom vremenskom roku, što je i glavna prednost ovih modularnih zvučnika i ideja kompanije da na ovakav način otkloni nedostatke koji postoje kod drugih vrsta umrežavanja.

zvučnici

Modularni zvučnici imaju odličan dizajn, koji se lako uklapa u svaki enterijer. Kućište je od aluminijuma, dok je prednja rešetka od čelika, a sam zvučnik je u obliku talasa. Opremljeni su parom 48-milimetarskih jedinica sa membarnom dugog hoda. Postoje u bluetooth varjanti i sa linijskim i koaksijalnim ulazom sa podrškom za 192/24. Na prednjem panelu su LED diode, čija se boja podešava. Kada je umreženo više zvučnika, onda ove diode svetle sinhronizovano. Iako modularni zvučnici nemaju IP ocenu, proizvođač navodi da su otproni kako na vodu, tako i na prašinu. Kućište modularnog zvučnika je sive boje. Zvučnik ima dva tvitera i jedan veliki bas radijator.

Osnovna cena bežičnog zvučnika XCEL Ai-1 iznosi oko 290 dolara. A kako izgleda kada spojite 66 zvučnika i napravite najskuplji sistem od bežičnih zvučnika, pogledajte u video klipu:

Nastavite da i dalje pratiti naš blog i saznajte prvi informacije o inovacijama i dostupnim uređajima.