Spotify od sada dostupan u Srbiji!

Spotify u Srbiji

Jedan od najpopularnijih online streaming servisa, Spotify konačno je dostupan i u Srbiji! Spotify platformu u svetu koristi 286 miliona korisnika, od kojih je čak 130 miliona premium korisnika. Od danas je ovaj planetarno popularni servis dostupan i u Srbiji i moguće ga je preuzeti potpuno besplatno!

Šta Spotify nudi

Ovo je pre svega najveća platforma za striming muzike sa bazom koja sadrži milione pesama i epizoda različitih podkasta. Podkasti su sve popularniji na našem tržištu i upravo ono što bi moglo da doprinese ogromnoj popularnosti ovog servisa. Osim toga, ova platforma nudi izuzetan kvalitet zvuka od čak 320Kb/s, kako na mobilnim uređajima, tako i putem web plejera.

Ukoliko ste ranije želeli da koristite Spotify mogli ste to uraditi preko gift kartica ili VPN-a. S druge strane, Deezer je već neko vreme dostupan na našem tržištu i mnogi su upravo ovaj servis koristili za slušanje omiljene muzike. Odnedavno su dostupni i Apple Music i YouTube music, koji doduše za sada ne nude preterano veliku bazu prilagođenu ovom tržištu.

Međutim, ono što Spotify razlikuje od svih ovih servisa jeste mogućnost slušanja podkasta. Kao što smo rekli, podkasti su sve popularniji na našem tržištu, a činjenica je da mnogi zaista vole da imaju sve na jednom mestu.

Ono što ga takođe izdvaja su i platforme za umetnike i podkastere. Platforma za umetnike nudi alate koji npr. pevačima pomažu da prate statistiku u realnom vremenu za nove pesme, upoznaju publiku i povežu se sa zajednicom. Platforma za podkastere takođe omogućava jednostavnu analitiku u realnom vremenu. Omogućava da ispratite ko su vaši slušaoci, koje epizode su najpopularnije, pa čak i koju muziku vole, što je veoma korisno jer vam omogućava da prilagodite sadržaje.

A možda i najvažnije za većinu korisnika – moguće je aktivirati instagram music. Svi koji instaliraju Spotify moći će da koriste muzičke storije što omogućava deljenje izvođača, albuma i plejlista. I ova opcija je veoma jednostavna, sve što je potrebno je da kliknete na tri tačkice pored numere, zatim Share i odaberete Instagram Stories.

U saopštenju ove kompanije navodi se da je cena Premium paketa 4.99eur mesečno. Moguće je takođe kupiti i Premium Duo za 6.49eur mesečno i ovaj paket mogu koristiti 2 korisnika. Premium Family može koristiti šest osoba i dostupan je po ceni od 7.99eur mesečno. Kao što smo već naveli, ovaj servis možete koristiti i potpuno besplatno u njegovoj osnovnijoj verziji, sve što je potrebno je da popunite podatke. Ukoliko ste Apple korisnik, možete ga preuzeti u App store-u ili klikom ovde. Ako ste Android korisnik, možete ga preuzeti u Play store-u ili klikom ovde.

Pišite nam utiske u sekciji za komentare, jedva čekamo da čitamo. Svakako pratite naš blog i ubuduće, jer vam uvek pišemo o zanimljivostima iz audio video sveta 🙂