Sportski gedžeti: 10 razloga zašto treba razmotriti kupovinu bar jednog uređaja

sportski gedžeti

Razmatrate da počnete nešto da trenirate? Do sada su vam bile izgovor vrućine, ali sada kada leto polako prolazi, shvatate da nema izgovora i već ste počeli da gledate cene raznih programa. Da li znate čemu služe sportski gedžeti i jeste li razmišljali o njima?

Oni vas mogu motivisati ili vam bar mogu sportske aktivnosti učiniti zanimljivijim. Gedžeti za sport, osim toga što mogu da vam pruže zabavu dok trčite, plivate ili vežbate u teretani, pomno prate vašu fizičku aktivnost i te podatke obrađuju. A u daljem tekstu izdvojili smo za vas par razloga zašto ih treba kupiti ukoliko planirate da se bavite bilo kojom sportskom aktivnošću, profesionalno ili rekrativno.

sportski gedžeti

Praćenje aktvnosti

Sportski gedžeti vam omogućavaju da pratite svoju fizičku aktivnost kao što je: broj pređenih kilometara, brzina kretanja, potrošenih kalorija, otkucaje srca, prosečnu brzinu ukupne aktivnosti, najbrže i najsporije kretanje, registrovanje trčanja ili hodanja. Uz pomoć ove funkcije, možete imati detaljan pregled svoje fizičke aktvinosti koji vam može dalje koristiti u planiranju vežbanja.

Praćenje stanja organizma i učinkovitosti fizičke aktvnosti

Ova opcija omogućava vam da imate uvid u to kako reagujete na određenu aktivnost. Tako možete videti kako vaše srce reguje na trčanje, vežbanje, plivanje, tempo i na osnovu toga planirati dalju aktivnost. Možete videti i koliko ste tačno kalorija sagoreli, a ako unesete kalorije koje ste uneli, aparat će vam jasno pokazati koliko vam je još aktivnosti dovoljno da sagorite sve što je tog dana uneto u organizam. Sportski gedžeti daju vam tu mogućnost da unosite i količinu vode koju ste popili tokom dana, pa tako dobijate detaljan prikaz kako sve to deluje na vas i vaše zdravlje. To vam omogućava da do najsitnijih detalja isplanirate svoj način ishrane i uskladite ga sa vežbama i tako ostanete u najboljoj mogućoj formi.

sport

Obaveštenja o fizičkoj aktivnosti

Uređaji imaju opciju obaveštavanja o trenutnoj fizičkoj aktivnosti ili aktivnosti tokom dana. Pa vam u skladu sa vašom aktivnošću, stižu razna obaveštenja kako biste imali detaljan uvid u to šta ste uradili i šta treba uraditi. Ukoliko ste pred kraj dana, a niste toliko bili aktivni, uređaj će vas obavestiti o tome. S druge strane, ako ste danas bili aktivniji nego juče, uređaj će vas obavestiti i o tome i savetovati vam da malo odmorite.

Obaveštenja o porukama i propuštenim pozivima

Uređaji kao što su GPS narukvice i satovi vam omogućavaju da uvek budete u toku sa svim što se dešava na vašem telefonu. Jednostavnim umrežavanjem sa telefonom, primaćete sva obaveštenja o porukama, pozivima ali i dešavanju na društvenim mrežama. Ova opcija izuzetno je korisna jer ne morate da nosite svoj telefon sa sobom na trčanje, bazen, teretanu…

fitnes narukvica

Upozorenja

Sportski gedžeti kao što su narukvice ili satovi za praćenje aktivnosti vas upozoravaju kada preterate sa vežbanjem. Ove uređaje možete podesiti tako da odredite sami preko kog nivoa ne želite da pređete i kada se to desi onda će vas uređaj upozoriti. Ovo je jako dobra opcija jer ćete na taj način izbeći preterano zamaranje, zdravstvene probleme ili upale zbog viška fizičke aktivnosti.

Prilagođavanje programa samo vama

Sportski gedžeti vas prate u stopu i sve beleže, a kasnije vam te podatke prikazuju i na osnovu njih nude razne programe koji su kreirani prema vašim potrebama i mogućnostima. Ako unesete sve parametre kao što su: godine, pol, starost, zdravstveno stanje, količina unete vode i kalorije tokom dana, kilažu, visinu… uređaj će vam odmah ponuditi plan aktivnosti i detaljno opisati šta će se desiti ukoliko ih sledite. Vi onda možete da prihvatite aktivnost u potpunosti ili da je modifikujete. Ova mogućnost je idealna za one koji nemaju mnogo iskustva sa treniranjem, jer vam uređaj dođe kao lični trener. Ako poslušate svog trenera, onda ćete postići izvanredne rezultate.

Podsetnik

Ukoliko odaberete određeni program i detaljno isplanirate svoje aktivnosti, uređaj će vas svakog dana podsećati kada imate planiranu aktivnost, tako da nema nikakve šanse da je zaboravite. Možete je odložiti i posle toga će vas opet podsetiti.

GPS

GPS navigacija

Neki sportski gedžeti imaju i ovu opciju, koja vam omogućava da isplanirate rutu, odaberete put kojim ćete ići ili samo imati pregled putanje koju ste prešli i orjentaciju da se ne izgubite. Opcija navigacije idealna je za nepoznata mesta, kao i za avanturiste koji mogu naći uzbudljive staze ako tako podese parametre u navigaciji.

Fotografisanje

Ovu opciju obezbeđuju pojedini napredni uređaji koji su pre svega koncipirani za trčanje. Takva mogućnost dobro dođe sportistima ili rekreativcima koji vole da istražuju nepoznate terene pa i da ih fotografišu i zabeleže prelepe prizore.

muzika

Slušanje muzike

Slušanje muzike mogće je sa sportskim slušalicama i zvučnicima. Postoje specijalno dizajnirane bluetooth slušalice, koje su otporne na znoj i vodu. One su savršene za sportske aktivnosti. Povezuju se sa mobilnim telefonima ili drugim sportskim gedžetima kao što su fitnes satovi i narukvice.

Postoje i bluetooth vodootporni zvučnici koji su idealni za biciklizam. Napravljeni su od otpornih materijala, tako da im se ništa neće dogotoditi čak ni pri padu. Emituju čist i jasan zvuk i doprinose još uzbudljivijoj vožnji bicikla ili drugoj fizičkoj kativnosti.

Razmislite o tome šta želite da postignete fizičkom aktivnošću i odaberite uređaj koji zadvoljava vaše potrebe. Pogledajte našu ponudu sportskih gedžeta na sajtu, gde ćete naći mnoštvo informacija koje će vam pomoći pri izboru.