Speaker Cube – Bose DIY Bluetooth zvučnik

Da li ste nekada poželeli da sami napravite Bluetooth zvučnik? Ako jeste, pogledajte Speaker Cube, novi Bose “uradi sam” Bluetooth zvučnik koji je prevashodno namenjen mališanima, ali i odraslim osobama koje vole da sastavljaju tehniku.

BOSEbuild Speaker Cube zvučnik

Bose Speaker Cube je prvi proizvod iz nove BOSEbuild serije proizvoda koja ima za cilj da kroz interesantne “uradi sam” projekte promoviše nauku, tehnologiju, inženjerstvo i matematiku kod osoba mlađeg uzrasta (takozvana STEM edukacija).

Speaker Cube dolazi sa detaljnim korak-po-korak uputstvom u vidu interaktivne smartphone aplikacije (trenutno dostupna samo za Apple iOS) i svim potrebnim delovima za montažu. Pored svih osnovnih delova zvučnik takođe sadrži ugrađeno osvetljenje u različitim bojama i umetke za providne panele koji u kombinaciji sa LED diodama stvaraju interesantne oblike. Ovo omogućava klincima da osim sastavljanja zvučnika takođe i dodatno prilagode izgled zvučnika ličnim afinitetima, čime se stvara osećaj da su zaista napravili nešto unikatno.

Bose Speaker Cube

Cilj Speaker Cube zvučnika je da kroz interaktivnu aplikaciju vodi mališane kroz ceo proces sklapanja zvučnika i usput ih nauči kako funkcionišu elektromagneti, kako nastaje zvuk iz zvučnika, kao i da im istovremeno podstakne interesovanje za nauku i inženjerstvo tako što će im omogućiti da sami naprave nešto što aktivno koriste.

pr3_1024x1024

Nakon što se kompletno sastavi, Speaker Cube postaje potpuno funkcionalan savremeni Bluetooth zvučnik sa prepoznatljivim Bose kvalitetom zvuka. Može se povezati sa bilo kojim pametnim telefonom ili tabletom za bežično strimovanje muzike, ili pak sa nekim drugim uređajem putem standardnog 3.5mm audio ulaza.

Sa zvaničnom cenom od 149$ Speaker Cube svakako nije najpovoljniji Bluetooth zvučnik, ali može biti odlična investicija ukoliko je vaše dete zainteresovano za nauku i tehnologiju.