Sennheiser CX True Wireless – tako male a tako snažne

Sennheiser CX True Wireless slušalice

Najnovije potpuno bežične slušalice renomiranog nemačkog brenda, CX True Wireless, za kratko vreme osvojile su simpatije tržišta. Pristupačnija cena, a izvanredne performanse uveliko su doprinele tome.

Dizajn

Sennheiser se prilikom dizajniranja svojih modela vodi funkcionalnošću, pa je to slučaj i sa ovim slušalicama. Zbog toga su dostupne samo u crnoj i beloj boji, elegantne su, ali preteranih varijacija u stilu u odnosu na prethodne modele, nema.

Dolaze u kompaktnoj kutiji koja je idealna za nošenje u tašni ili džepu od jakne. Iako je malo većih dimenzija u odnosu na modele drugih proizvođača, vrlo je lagana i izdržljiva. Slušalice su osigurane magnetom i zato će uvek biti na svom mestu.

Same slušalice su kockastog oblika i teške su svega 6 grama, po komadu, te su vrlo udobne za višečasovno korišćenje svakog dana. Dolaze sa nastavcima za uho u nekoliko veličina. Zahvaljujući takvom obliku, kontrole su vam lako dostupne i vrlo jednostavne za korišćenje.

Da pustite i pauzirate pesmu dovoljan je jedan dodir na bilo kojoj slušalici. Dva brza dodira desne slušalice preskaču pesmu, a dva dodira leve vraćaju na prethodnu numeru. Duži dodir leve slušalice smanjuje zvuk, dok duži dodir desne pojačava glasnoću. Uz tri kratka dodira desne slušalice aktivirate Siri na svom telefonu. Aktivacija glasovnih asistenata poput Siri i Google asistenta, omogućava vam da na najjednostavniji način upravljate play listama, ali i dnevnim obavezama.

Svaka slušalica je opremljena sa dva mikrofona, pa su razgovori vrlo prijatni, jer će vas sagovornik čuti bez smetnji. Ono što ih izdvaja od nekih drugih modela je mogućnost podešavanja glasnoće direktno na slušalicama čak i u toku razgovora.

Opremljene su i veoma izdržljivom baterijom, pa same slušalice obezbeđuju do 9h omiljenog zvuka i razgovora, što je za ovakav tip slušalica i više nego konkurentno. U kombinaciji sa futrolom imaju autonomiju baterije do 27h.

Otporne su na znoj i vodu po IPX4 standardu, pa ne morate brinuti ako ih slučajno pokvasite. Odličan su izbor ako se bavite sportom, trčite ili vežbate u teretani.

Sennheiser CX True Wireless i zvuk

Kućište slušalica krije dinamičke drajvere od 7 mm, koji obezbeđuju veoma kvalitetan zvuk. Podržavaju TrueResponse tehnologiju koja, prema rečima kompanije, obezbeđuje dubok bas, prirodan glas i mnoštvo detalja. Benefit korišćenja single drajvera visokih performansi ogleda su u smanjenju šuma, pa ove bežične slušalice obezbeđuju izuzetno čist zvuk.

Kompatibilne su sa Sennheiser Smart Control aplikacijom, koja vam omogućava da zvuk prilagodite trenutnim potrebama. U aplikaciji možete birati neki od 4 režima: Neutral, Podcast, Movie i Bass Boost.

Neutral je podrazumevani režim, a na raspolaganju vam je i mogućnost da sami prilagodite postavke. Istovremeno možete koristiti Bass Boost i Movie. S druge strane, Podcast se ne može koristiti u kombinaciji s drugim režimima. Prilično je i logično, jer kada slušate podcast, bas vam i nije naročito potreban, zar ne?

S druge strane, u akcionim filmovima i nekim numerama, bas je i više nego dobrodošao. Uz aktiviran Bass Boost, niski tonovi postaju izraženiji i bolje definisani.

S telefonom se povezuju preko Bluetooth 5.2 konekcije, koja je vrlo pouzdana i stabilna. Podržava aptX kodek koji verno prenosi zvuk, bez gubitaka i latencije.

Idealan su izbor za sve one koji su svakodnevno u pokretu i trude se da pronađu balans. Bilo da puno telefonirate ili slušate muziku i edukativne programe, ove slušalice vas neće razočarati.

Sennheiser CX True Wireless slušalice možete odmah poručiti klikom ovde. Model u crnoj boji trenutno je na akciji, pa ove sjajne slušalice mogu biti vaše po sjajnoj ceni.