Sonos: sve što treba da znate

Sonos je vodeći proizvođač audio opreme za kućni uređaje, poznat po svojim visokokvalitetnim zvučnicima i jednostavnoj integraciji sa drugim uređajima. Ako tražite savršen zvuk u vašem domu, Sonos je pravi izbor za vas.

Sonos multiroom sistem

Jedna od glavnih prednosti Sonos zvučnika je njihova sposobnost da se povežu sa drugim uređajima u vašem domu putem bežične veze. To znači da možete reproducirati muziku sa vašeg telefona, računara ili streaming servisa na bilo kom Sonos zvučniku u vašem domu. Osim toga, Sonos zvučnici su kompatibilni sa popularnim streaming servisima kao što su Spotify, Apple Music i Tidal.

Sonos takođe nudi opciju za kreiranje multiroom sistema. To znači da možete povezati više Sonos zvučnika u vašem domu i reproducirati istu muziku u svakom od njih ili različitu muziku u svakom od njih. Ova funkcija je idealna za zabave ili za reproduciranje različitih muzičkih žanrova u različitim delovima vašeg doma.

Trenutno, Sonos nudi širok spektar zvučnika, uključujući:

  • Sonos One: kompaktni zvučnik ima Amazon Alexa i Google Assistant integraciju, što znači da možete kontrolisati muziku glasovnim komandama.
  • Sonos Beam: Ovaj zvučnik je namenjen za korišćenje uz televizor, sa integracijom sa popularnim streaming servisima i mogućnošću kontrole glasom preko Amazon Alexa i Google Assistant-a.
  • Sonos ARC: Premium model dizajniran za korišćenje kao zvučnik za televizor, sa mogućnošću povezivanja sa drugim Sonos zvučnicima i kontrolom glasom preko Amazon Alexa i Google Assistant-a.
  • Sonos Move: Ovaj prenosivi zvučnik je dizajniran za korišćenje van kuće, sa mogućnošću reproduciranja muzike sa vašeg telefona ili streaming servisa i kontrolom glasom preko Amazon Alexa i Google Assistant-a.
  • Sonos Sub: Ovaj vufer je dizajniran za poboljšanje basova u vašem audio sistemu, sa mogućnošću povezivanja sa drugim Sonos zvučnicima.
  • Sonos AMP: Pojačalo koje će Vam omogućiti da svoje omiljene zvučnike povežete na ovaj moderan mutliroom sistem.

Svi ovi modeli su kompatibilni sa Sonos multiroom sistemom, što znači da ih možete povezati sa drugim zvučnicima u vašem domu i reproducirati istu ili različitu muziku u svakom od njih.

Kako da namestite zone?

Jedan od glavnih aduta i razloga za popularnost Sonos-a je njegov jednostavan proces aktivirnja.

Sonos aplikacija (dostupna na Android i iOS) će vas voditi kroz postavljanje, ali zahteva malo više od pritiska na dugme za sinhronizaciju zvučnika (da ih povežete sa vašom mrežom i drugim Sonos zvučnicima), pronađete povezani zvučnik na aplikaciji i unesete detalje kao što je vaša šifra za wifi. To je zaista tako jednostavno. A izuzetno glatka i jednostavna za korišćenje Sonos aplikacija čini svakodnevnu upotrebu još lakšom.

U aplikaciji možete dodeliti svaki zvučnik svakoj sobi u vašem domu, programirati ga tako da se glasnoća može kontrolisati preko standardnog daljinskog upravljača za televizor i dodati vaše omiljene streaming servise.

Dodavanje drugih zvučnika je lako: samo kliknite na aplikaciji da biste dodali novi zvučnik, pritisnite dugme za sinhronizaciju na poleđini i gotovo je. Nova funkcija pod nazivom “Grupe soba”, koja je uvedena u Sonos S2 ažuriranju, omogućava korisnicima da kreiraju trajne grupe određenih zona koje često koriste zajedno – dnevni boravak i kuhinja, možda – tako da ne morate ručno da grupišete sobe svaki put.

Na kraju, Sonos još uvek ima najglatkiji multi-room sistem.

Šta radi sa Sonosom?

Radi sa Sonosom

Još jedna oznaka na koju treba da obratite pažnju ako kupujete u Sonos ekosistemu je “Works with Sonos”. Oznaka “Works with Sonos” potvrđuje proizvode koji se bez problema povezuju sa Sonos porodicom, tako da znate koje pametne proizvode možete koristiti da se povežu sa vašim sistemom bez problema. To je teorija barem.

Lutron, Onkyo, IKEA i iPort su samo neke od maraka koje koriste ovu oznaku i sertifikaciju. Možete videti kompletniji spisak na stranici “Works with Sonos“.