Predstavljamo vam Yamaha SR-B20A soundbar

Yamaha SR-B20A

Ukoliko ste u potrazi za jednostavnim Plug & Play saundbarom, najnoviji Yamaha SR-B20A soundbar je pravi izbor. Iako postavljanje saundbara generalno nije komplikovano, Yamaha se ovog puta potrudila da nam odlične funkcije zapakuje u ovaj jednostavan zvučnik.

Zaobljene ivice i tkanina kojom je prekriven doprinose elegantnom izgledu, koji je svojstven skupljim modelima i definitivno ga izdvaja od konkurencije. Generalno gledano, ovo je naslednik YAS-107 modela, koji je bio odlično rangiran. Naravno, dizajn i funkcije su poboljšane, pa i od ovog soundbar zvučnika Yamaha ima velika očekivanja.

Specifikacije

Yamaha SR-B20A je soundbar dimenzija 53 x 910 x 131mm što omogućava lako pozicioniranje ispod ili iznad televizora. Može stajati na polici i stočiću, a ako želite možete ga montirati na zidu. Dostupan je u crnoj i beloj boji, pa ćete ga lako uklopiti sa enterijerom.

Poseduje šest drajvera – dva niskotonca od 75mm usmerena nagore, dva srednjetonca od 55mm usmerena ka krajevima ovog bara i dva visokotonca od 25mm usmerena nadole. Zahvaljujući tome, obezbeđuje zvuk odličnog kvaliteta, posebno kada se uzme u obzir da nema odvojen sabvufer u sistemu.

Realna snaga zvučnika je 120W i odličan je izbor za osobe koje žele kvalitetan zvuk, ali ne i da im zvučnici zauzimaju prostor. Odličan je izbor i za manje stanove ili kao dodatak televizoru u spavaćoj sobi. Iako vam ovaj soundbar nikada neće zatresti prozore, pružiće zaista odlične bas performanse.

Ono što je mana u odnosu na neke all-in-one soundbar zvučnike je što nema WiFi, pa vam to onemogućava korišćenje Chromecast i Apple AirPlay servisa, kao i bežično povezivanje sa surround zvučnicima. S druge strane, poseduje bluetooth pa ćete ga lako povezati s mobilnim uređajima. Na taj način omogućava bežično puštanje muzike, audio knjiga, podkasta… Takođe ne nudi mogućnost bežičnog povezivanja sa sabvuferom, ali poseduje izlaz za sub, ukoliko ste ljubitelj moćnih niskih tonova.

Osim izlaza sa sabvufer, poseduje HDMI ARC priključak koji podržava 4K rezoluciju i prenos zvuka. Osim toga, poseduje dva optička priključka i USB port koji se može koristiti za ažuriranje softvera.

Performanse

Ovaj soundbar dolazi sa jednostavnim daljinskim koji između ostalog omogućava odabir režima. SR-B20A podržava četiri režima zvuka – filmski, standardni, stereo i gejming režim. Stereo režim je posvećen kvalitetnijem slušanju muzike. Filmski režim obezbeđuje kvalitetan zvuk koji ispunjava prostoriju.

Ono što je definitivno vredno pomena je DTS virtual:X 3D tehnologija. Iako se ne može porediti sa Dolby Atmos režimom, ovaj režim zaista pruža impresivne zvučne efekte i obezbeđuje dublji i širi zvuk u prostoriji. Smešta vas u središte radnje, tako što vam omogućava da zvuk čujete sa svih strana.

Za pohvalu je i to što su naročito vodili računa da zvuk bude dobro izbalansiran, a dijalozi jasno istaknuti. Ukoliko želite da dijalog bude dodatno naglašen, možete koristiti i Clear Voice funkciju. Ako ste ljubitelj serija i filmova s mnogo dijaloga, ovaj soundbar je definitivno pravi izbor.

Dakle, ukoliko ste u potrazi za elegantnim i jednostavnim soundbarom po pristupačnoj ceni, Yamaha SR-B20A je pravi izbor. Možete ga poručiti na našem sajtu uz besplatnu dostavu na teritoriji Srbije.

1 KOMENTAR

Comments are closed.