CES2021 – predstavljamo vam najnovije proizvode

CES2021

CES sajam, kao jedan od najvećih na svetu, idealan je za najavu i predstavljanje najnovijih proizvoda. Ni CES2021 uprkos pandemiji i brojim restrikcijama, nije bio izuzetak. Razer, Sony, LG i JBL su najavili niz zanimljivih i inovativnih proizvoda. JBL je ujedno na ovom sajmu obeležio 75 godina postojanja i to je proslavio interesantim proizvodima. Mi vam u nastavku ovog članka donosimo pregled najzanimljivijih proizvoda predstavljenih na CES2021 sajmu.

Razer u malo drugačijem izdanju

Razer uvek pripremi odličan asortiman za CES sajam. Ove godine su predstavili fenomenalnu gaming stolicu, ali i u skladu s trenutnim okolnostima, masku pod nazivom “Projekat Hazel”.

“Projekat Hazel” je pametna maska sa N95 medicinskom zaštitom koja otklanja 95% čestica iz vazduha. Opremljena je odvojivim i punjivim aktivnim ventilacionim sistemom koji omogućava da se lakše diše pod maskom. Prednji panel maske je transparentan pa možete videti izraz lica osobe koja je nosi. Očigledno je da su iz kompanije razmišljali i o gluvim osobama koji se s drugima uglavnom sporazumevaju čitajući sa usana, što ova maska omogućava.

Maska je opremljena i mikrofonom koji omogućava da vas sagovornici jasno čuju. A ono što svakako nije izostalo, je na neki način pečat ove kompanije, odnosno Razer Chroma RGB svetla. Međutim, ovo je za sada još uvek projekat, pa je pitanje da li će na tržište izaći baš u ovom obliku, ali svakako je lepo videti da se čak i kompanija koja je prvenstveno posvećenja gejming industriji, trudi da nam svakodnevno nošenje maski bude lakše i definitivno zanimljivije.

“Projekat Brooklyn” je izvanredna gejming stolica. Ovo je ergonomska stolica sa haptic feedback tehnologijom i zakrivljenim ekranom koji se može zamotati kada se ne koristi. Umesto dosadašnjih nekoliko ekrana, ideja je da sliku vidite na zakrivljenom OLED ekranu od 60 inča, koji kada se ne koristi, možete sklopiti.

Sony 360 Reality Audio

Sony 360 Reality Audio je audio format koji se prilagođava prostoru i obezbeđuje realan zvuk u 360 stepeni. Trenutno sarađuju sa velikim kompanijama za snimanje i striming sadržaja, kako bi ovo iskustvo podigli na viši nivo.

Ova kompanija je objavila i dva bežična zvučnika vrlo interesantnog dizajna – SRS-RA5000 i SRS-RA3000. Opremljeni su bluetooth i WiFi konekcijom. Poseduju tri drajvera usmerena na gore i tri prednja drajvera. Pozicija ovih drajvera obezbeđuje pravi zvuk u 360 stepeni. “Sound Calibration” omogućava optimalne performanse zvuka. Kompatibilni su sa Google asistentom koji omogućava jednostavno glasovno upravljanje plejlistama i dnevnim obavezama.

JBL obeležio 75 godina postojanja

Na CES2021 sajmu JBL je proslavio 75. godišnjicu. Svoj jubilej su obeležili predstavljanjem premium slušalica, novim All-in-One saundbarom, Charge 5 prenosivim zvučnikom i modelima true wireless slušalica.

JBL Tour One su najnovije over-ear slušalice sa True Adaptive Noise Cancelling tehnologijom. Osmišljene su kao glavni konkurent Sony WH-1000XM4 slušalicama i namenjene su prvenstveno biznismenima i onima koji su često na putu. Poseduju bateriju autonomije do čak 50h, a 10 minuta punjenja vam obezbeđuje 4h rada. Drajveri od 40mm sa Hi-Res sertifikatom garantuju vrhunski kvalitet zvuka. Podržavaju Amazon Alexa i Google asistente što omogućava jednostavnije upravljanje pozivima, play listama i svakodnevnim obavezama.

JBL Tour Pro+ TWS slušalice su opremljene Adaptive Noise Cancellation, Adaptive Ambient Aware i TalkThru tehnologijama. Poseduju tri mikrofona koji analiziraju okruženje i drajvere od 6.8mm koji obezbeđuju veoma kvalitetan JBL zvuk. Slušalice obezbeđuju 6h slušanja muzike, a u kombinaciji sa futrolom do čak 30h.

JBL Charge 5 prenosivi zvučnik podržava bluetooth 5.1 konekciju, koja je stabilnija u odnosu na prethodne verzije. Poseduje bateriju autonomije 20h i dolazi u šest boja. Dizajnerski, ovaj model nije pretrpeo veliku promenu u odnosu na prethodnika. Međutim, otporan je na vodu i prašinu po IP67 standardu, pa je idealan za žurke na plaži, piknik i kampovanje.

JBL Bar 5.0 all-in-one soundbar poseduje četiri pasivna radijatora koji će prostoriju ispuniti odličnim zvukom čak i bez dodatnog sabvufera. Virtual Dolby Atmos i JBL MultiBeam tehnologije obezbeđuju zvuk odličnog kvaliteta i doprinose bioskopskoj atmosferi u vašem domu. Podržava bluetooth konekciju, ali i Apple AirPlay 2 i Chromecast što omogućava jednostavan pristup brojim online servisima.

Svi ovi JBL proizvodi se očekuju na proleće i leto 2021. i mi sa sigurnošću možemo reći da ih jedva čekamo. Što se CES2021 sajma tiče, verujemo da ni vas nije razočarao i da mnogo proizvoda želite da što pre vidite i na našem tržištu. Budite sigurni da ćemo vas o tome odmah obavestiti na našem sajtu i ovde na blogu.

1 KOMENTAR

Comments are closed.