Predstavljamo – JBL Arena zvučnici

Ekspanzija televizora sa velikim ekranom i dostupnost HD multimedijalnog sadržaja u poslednjih par godina dovodi do sve veće popularnosti sistema za kućni bioskop. Iako je zabava koju donosi grupni odlazak u biskop i dalje nezamenljiva, ukoliko ste do sada išli u bioskop zbog odličnog višekanalnog zvuka, sada za to imate jedan razlog manje – novu JBL Arena seriju zvučnika.


blog-arena-hero

Kada su projektovali Arena seriju zvučnika, JBL inženjeri su imali poseban cilj – napraviti fleksibilne kućne zvučnike po što pristupačnijoj ceni, ali bez kompromisa po kvalitet zvuka po kome je JBL prepoznatljiv. Ovakav poduhvat nije nimalo jednostavan, međutim sa više od 60 godina iskustva u proizvodnji vrhunskih zvučnika za kućnu i profesionalnu primenu, JBL je još jednom uspeo da ispuni očekivanja implementacijom inovativnih rešenja i tehnologija.

jblarena-all

JBL Arena serija se sastoji iz šest različitih modela – dva modela podnostojećih zvučnika, dva modela zvučnika za police, centralnog i subwoofer zvučnika. Obzirom da serija obuhvata sve uobičajene tipove zvučnika za kućne sisteme ozvučenja, kombinovanje istih donosi veliku fleksibilnost u sastavljanju stereo ili surround sistema koji odgovaraju želji i potrebama korisnika.

U skladu sa JBL tradicijom, Arena zvučnici takođe poseduju prepoznatljiv JBL zvuk čija je glavna odlika visoki realizam i detaljna zvučna slika, pa ove zvučnike možete da koristite za svaki vid kućne zabave – od slušanja muzike, preko gledanja filmova, pa sve do savremenih video igara. Dovoljno je samo povezati zvučnike na odgovarajući AV risiver ili pojačalo i zabava može da počne.

Za višekanalne surround sisteme gde je pozicija svakog zvučnika veoma bitna, JBL Arena 120 zvučnici takođe podržavaju i montažu na zid što će dodatno olakšati podešavanje sistema i pravilno pozicioniranje zvučnika.

Svaki od zvučnika iz Arena serije sadrži HDI (High Definition Imaging) dizajn zvučnog talasovoda koji vuče svoje korene iz legendarnih JBL M2 Master Reference monitorskih zvučnika koje mnogi smatraju najboljim studijskim monitorima na svetu. Ova tehnologija daje neverovatnu zvučnu sliku, sa prirodnim balansom, kao i izuzetnim detaljima i preciznošću bilo gde u prostoriji. JBL Arena zvučnici takođe poseduju kompjuterski optimizovane drajvere i integrisanu crossover mrežu koja stvara živopisnu trodimenzionalnu zvučnu sliku dopunjenu dubokim basom. Ovakav utegnut i produženi odziv basa posebno dolazi do izražaja kod dinamičkog zvuka modernih filmova, muzike i video igara.

arena120closeupIzvanredne akustične performanse prati i elegantan minimalistički izgled. Kabineti JBL Arena zvučnika imaju stranice pod nagibom i čistu završnu obradu oko svake membrane što im daje poseban moderni i sofisticirani izgled. Svi modeli zvučnika iz Arena serije su dostupni u crnoj i beloj boji, sa detaljima u vidu ivica od brušenog metala na zaštitnoj mrežici zvučnika. Rezultat je čist i vanvremenski izgled koji se idealno stapa sa bilo kojim enterijerom.

Sa svojim izvanrednim zvukom, elegantnim izgledom i izuzetno pristupačnom cenom, JBL Arena zvučnici postavljaju nove standarde u svojoj klasi kada je u pitanju odnos cene i kvaliteta.