Toc – vertikalni plejer gramofonskih ploča

Napravljen kao projekat idustrijskog dizajnera Roy Harpaza, Toc predstavlja unikatan vertikalni plejer gramofonskih ploča koji spaja elegantan retro izgled sa modernom tehnologijom.

tocplejer-blogheader

Ovaj vertikalni plejer jednostavnog imena i unikatnog dizajna izrađen je po uzoru na popularne modele vertiklanih plejera iz 80-ih, poput kultnog Sony PS-F5 Flamingo plejera. Toc može da pusta gramofonske ploče od 12″, 10″ i 7″, a zahvaljujući posebnom sfernom ležaju, ovaj plejer pusta čak i iskrivljene ploče bez smetnji (ploče koje su se vremenom malo iskrivile usled visoke temerature).

Umesto tradicionalne metode reprodukcije gde gramofonska igla naleže na ploču, Toc očitava muziku sa gramofonskih ploča korišćenjem linearnog sistema za praćenje sa digitalnim senzorom. Upotreba digitalnog senzora omogućava detekciju prekida između numera, pa za razliku od klasičnih gramofona ovaj plejer može da preskače numere uz kontrole putem daljinskog upravljača ili preko senzora osetljivih na dodir na prednjem drvenom panelu.

Dizajniran da bude podjednako elegantan koliko i inovativan, Toc ima panele od orahovog drveta koji su precizno isečeni kompjuterski kontrolisanim mašinama što doprinosi njegovom odvažnom vertikalnom dizajnu.

Nažalost, Toc je za sada samo lični projekat dizajnera i nema informacija o eventualnoj komercijalnoj dostupnosti pa nam ostaje da uživamo u muzici putem drugih savremenih plejera. Pogledajte još slika Toc plejera u nastavku.