Ostanite kod kuće u velikom stilu

Ostanite kod kuće

Ovih dana smo takoreći bombardovani apelima da ostanemo kod kuće kako bismo sprečili širenje koronavirusa. U cilju sprečavanja širenja ovog novog virusa, sprovedene su i brojne mere. Većina građana zaista poštuje ovo i ostaje u kući, ne izlazi bez preke potrebe. Međutim, kako možemo ulepšati svoj boravak u kući? Šta možemo uraditi da naš boravak u kući bude u velikom stilu?

Posvetite se sebi

Ostanak kod kuće može biti veoma kvalitetno provedeno vreme ako ga mudro iskoristimo. Izdvojte vreme i razmislite čime ste oduvek želeli da se bavite, a nikad niste imali dovoljno vremena. Možda ste nezadovoljni svojim poslom, ali vam nedostaju neke veštine da biste napredovali u karijeri.

Nekima za ispunjenje tog cilja nedostaje bolje znanje nekog stranog jezika, možda engleskog. Instalirajte aplikacije za učenje stranog jezika na telefon ili kompjuter, stavite slušalice i počnite. Ako engleski znate dovoljno dobro, a maštali ste da pronađete posao u Nemačkoj ili da na tečnom italijanskom poručite kafu u Rimu ili kroasan u Parizu, posvetite se učenju drugog stranog jezika. Za nekoliko sati aktivnog učenja svakog dana, verovatno ćete savladati strani jezik do nekog srednjeg nivoa.

Mnoge škole sada nude besplatne online kurseve na određeno vreme. Odvojte 3-4h svakog dana za učenje i iz ove krize ćete izaći sa nekoliko asova u rukavu. Nove veštine vam mogu pomoći da ne ostanete bez posla ili da ga pak lakše nađete.

Zabavite se kod kuće

Svima nam je potrebno i malo opuštanja. Oni koji imaju decu moraju pronaći nove načine da budu kreativni i da se zabave. Deca verovatno imaju viška enegije, jer nemaju načina da je potroše tokom dana. Barem ne onako kako su navikla. Ovo od roditelja može iziskivati malo mašte i dodatnog truda.

Zapravo pomoću Xbox ili PlayStation konzole, možete spojiti zabavu i fizičku aktivnost. Iako se igranje igrica najčešće vezuje za sedenje ispred konzole ili kompjutera, postoji mnogo korisnih igrica koje podstiču fizičku aktivnost. Koncipirane su tako da igrač pomoću kontrolera koje drži u ruci oponaša ono što vidi na ekranu. Mogu se takođe igrati sa saigračima, pa možete zajedno vežbati, plesati, igrati tenis i druge sportove. Osim što su veoma zabavne, deca će potrošiti višak energije, a vama će pomoći da ostanete u kondiciji.

A nekada je jednostavno vreme da se udobno smestimo i odgledamo neki dobar film ili seriju za koju do sada nismo imali vremena. Ili da iskoristimo ovo malo toplije vreme za vikend i izađemo na svoje terase, pustimo dobru muziku i zamislimo da smo u bašti omiljenog kafića. Dok ste kod kuće uživajte u čitanju našeg bloga i najnovijim videima na našem YouTube kanalu.