Kako možeš postati profi gejmer

Gejmer je osoba koja je posvećena igranju video igara. Poseduje potrebnu opremu, poznaje svet gejminga, kulturu i jezik igranja. Ulaže puno truda i vremena u vežbanje.

Kada za cilj imate da se profesionalno bavite gejmingom, onda se prema igranju igrica trebate odnositi kao prema poslu. Potrebno je da napravite istraživanje svih žanrova i konzola i uvidite gde biste se vi najbolje uklopili.

Priprema za gejming

Gaming je postao ozbiljna industrija u koju se ulaže dosta novca, pa je to i ozbiljan posao, iako možda na prvi pogled tako ne deluje. Profesionalni igrači se nadmeću širom sveta za vredne novčane nagrade. Ukoliko ste odlučili da se oprobate u profesionalnom gejmingu, obratite pažnju na savete u nastavku.

Kao prvo, potrebna vam je neophodna oprema. Dobra konzola, miš, kontroleri, tastatura, slušalice i sve ono što jednom gejmeru treba. Najpre vam je potreban dobar kontroler, za kompjuter ili kozolu. Pomoću njega ćete uspeti na najbolji način da upravljate likom. Ukoliko igrate na kompjuteru, biće vam potreban kvalitetan jastučić za zglob, jer će on značajno umanjiti iritaciju i žuljanje. Osim jastučića, neophodna vam je i dobra podloga. Tako ćete izbeći skakanje miša po ekranu i obezbediće bolje kretanje.

Drugo, proučite kulturu gejming zajednice. Gejmeri imaju svoj specifičan jezik, humor i sleng. Ukoliko igrate već neko vreme, sigurno vam je to već poznato. Ipak, izdvojte vreme za istraživanje na forumima. Ukoliko naiđete na nepoznate izraze, guglajte, analizirajte u kojim se situacijama koriste. Kao i u drugim situacijama, i ovde vredi pravilo da ne koristite reči i izraze čije značenje vam nije poznato u potpunosti.

Kako postati gejmer

Kada pronađete igricu koja vam leži, vežbajte je, a zatim se takmičite što više da biste stekli reputaciju. Analizirajte protivnike, učite da pobeđujete, ali naučite i da izgubite. Svakako će vam se događati da izgubite, ali to je samo još jedan način da naučite nove stvari. Ako pritom poraz podnesete dostojanstveno, istovremeno usavršavajući svoje igračke sposobnosti, steći ćete reputaciju i timskog igrača i vrhunskog gejmera.

Kroz vreme, kada steknete takvu reputaciju, potrebno je da pronađete tim. Zapravo, kada ste baš dobri u onome što radite, tim će verovatno pronaći vas.

Počnite da se takmičite. Na početku, nek to budu manji turniri. Proverite svoje veštine na što je moguće više takmičenja. Čak i ako se ne nudi novčana nagrada, nek vam motiv budu reputacija i iskustvo. Tako ćete stići do profesionalnih takmičenja gde ćete osvajati novac. Pored turnira, da biste bili profi gejmer, pronađite i sponzora. Takmičenja podrazumevaju vrhunsku opremu, povremeno i putovanja, za šta vam je potreban sponzor koji će uložiti u vaše veštine.

Za početak, igricu koja vam savršeno odgovara možete pronaći na našem sajtu. Nastavite da čitate naš blog, jer ćemo vam uvek pisati korisne i zanimljive članke iz sveta tehnike.