IFA sajam – sjajni proizvode koje morate imati (2. deo)

IFA sajam za 2019. godinu zaista nikog nije razočarao. Različiti poznati brendovi predstavili su pregršt sjajnih proizvoda. U prethodnom postu smo se osvrnuli na samo jedan deo proizvoda, pa vam danas donosimo nastavak, kako smo i obećali 🙂

Philips ANC slušalice

Jedno od iznenađenja ovogodišnjeg sajma su Philips slušalice sa ANC tehnologijom. PH805 su opremljene Bluetooth 5.0 tehnologijom i baterijom autonomije do 30h. Poseduju čak 4 mikrofona koja otklanjaju 95% pozadinske buke, omogućavajući jasne i prijatne razgovore. Dizajn PH805 slušalica neodoljivo podseća na Sony slušalice ove kategorije. Zbog sjajnih performansi, ali i najavljene niže cene, glavni su konkurent Bose i Sony noise cancelling over-ear slušalicama.

Model malo drugačijeg dizajna, X3 dizajniran je u saradnji sa švedskim brendom Kvadrat. Izrađen je od kože i tkanine. Kod ovog modela Philips se fokusirao na poboljšanje performansi viših frekvencija.

Sennheiser Momentum Wireless

IFA sajam nam je doneo i treću generaciju Momentum Wireless slušalica. Sennheiser je ostao dosledan svom dizajnu, koji je sada već simbol za kvalitet. Ono što je dizajnerski promenjeno su kontrole, koje se sada nalaze na slušalicama. Među komandama se nalazi i taster za aktiviranje glasovnih asistenata. Još jedna novina je to da sada nema potrebe da uparujete slušalice s telefonom svaki put kada planirate da ih koristite. Kada ih raširite, Momentum se automatski uključuju i uparuju sa prepoznatim izvorom.

Podržavaju aptX Low Latency što poboljšava sinhronizaciju zvuka koji čujete kroz slušalice sa video sadržajima na telefonu. Odlično redukuju pozadinsku buku. Zvuk je verodostojan i živahan, stvarajući utisak da slušate koncert uživo. Naravno, sve ove sjajne tehnologije su zauzele dosta mesta, pa je baterija manja nego kod konkurentnih modela. Baterija je autonomije 17h.

I Sony najavljuje zanimljive proizvode

Sony je već uveliko poznat po vrhunskim Noise Cancelling slušalicama. I ovoga puta su se predstavili sa upravo takvim modelom. Međutim, ovog puta to nisu over-ear slušalice.

WI-1000XM2 bežične slušalice sa trakom oko vrata su najnovije NC slušalice. Same slušalice su pod uglom, tako da ulaze duboko u uho. Za savršeno naleganje, silikonski nastavci se isporučuju u nekoliko veličina. Kod in-ear slušalica, za pravilno redukovanje buke neophodno je da slušalice zaista dobro nalegnu.

Vrlo korisna funkcija brzog punjenja za samo 10 minuta obezbeđuje 80 minuta omiljene muzike. Ove Sony slušalice obezbeđuju zvuk odličnog kvaliteta, sa lepo odvojenim segmentima, jasno istaknutim instrumentima i kristalno čistim vokalima.

Osim slušalica, Sony je predstavio i Walkman NW-ZX507. Ovo je Hi-Res audio uređaj koji podržava striming muzike preko Wi-Fi mreže. Podržava MQA (Master Quality Authenticated) za strimovanje preko popularnih striming servisa. Opremljen je memorijom od 64GB, a podržava i microSD kartice. Poseduje bateriju koja obezbeđuje do 20h omiljene muzike.

Drugi proizvodi koji su nas oduševili

Ovaj deo posta je posvećen novitetima koji su predstavljeni na IFA sajmu i zaista su budućnost koja je već ušla u naše domove 🙂

Samsung Air Dresser je jedan od noviteta koji je potreban svakoj kući. Definisali bismo ga kao veoma napredan ormar. Na dnevnom nivou, jednostavno čisti i osvežava garderobu. Jet Air sistem duvanjem čisti garderobu od prašine i sitnih čestica, Jet Steam sistem je očisti od bakterija, Heatpump Drying suši garderobu, dok Deodorizing Filter uklanja neprijatne mirise. Dakle, da rezimiramo – dođete kući umorni s posla, prljavu košulju ili majicu koju ste nosili tog dana okačite na ofinger i ubacite u ormar. AirDresser će odraditi sve umesto vas i vratiti vam čistu i mirišljavu garderobu, spremnu za nošenje.

Acerova impresivna gaming stolica The Predator Thronos jedan je od noviteta ove kompanije. Kada sednete u stolicu, okružiće vas tri ekrana i različita svetla. Čitavi sistem se može naginjati unazad, za bolji pogled prema gore. Sve je podređeno potpunoj udobnosti tokom igranja i postizanju najboljih rezultata. A kada sa igranjem zavšite, u ovoj stolici možete uživati u masaži, zahvaljujući ugrađenom masažnom sistemu.

Nakon sjajnih proizvoda koji su predstavljeni ove godine, sigurni smo da nas IFA sajam neće razočarati ni sledeće godine i zato ga jedva čekamo! Do tada, svratite na naš sajt i upoznajte se sa sjajnim audio i video proizvodima. U nekom od blog postova ćete sigurno čitati kada budemo isprobali neke od najavljenih proizvoda 🙂